Всичко, което трябва да знаем, за да притежаваме перфектната дамска  чанта – цвят

Всички реклами на дамски чанти включват логото на марката и красива, стройна жена с перфектна коса, обикновено сама на снимката с продукта. Желания, улавящ погледа аксесоар се поклаща на елегантна тънка китка, добре изваяно, гладко рамо или до чифт перфектни дълги крака, обути в пасващи обувки на висок ток. Всички тези постери, плакати и страници в модните списания изпращат едно и също съобщение: „Ако купиш тази прекрасна, луксозна чантичка, ти също ще изглеждаш така и ще бъдеш забелязана!” Макар посланието да е силно преувеличено, то съдържа известна доза истина. Редица социологически проучвания сочат, че мъжете са склонни да бъдат привлечени от жени, които демонстрират добър вкус и поддържаност, защото това говори за силен характер, организираност и високо самочувствие. За да бъде привлекателна една жена, тя трябва да излъчва самоувереност. А всяка дама знае, че тази самоувереност се постига единствено, когато всичко – от хубавия тоалет до перфектния подбор на аксесоари, е изпипано до съвършенство.

Изборът на цветове и шарки е зашеметяващо голям. Преди да се хвърлим веднага на изборът на първата чанта, която би стояла прекрасно на рамото на любимата ни актриса, трябва да помислим и да преценим доколко тя би била подходяща за нашия стил. Не бива да забравяме, че този аксесоар се използва редовно в ежедневието и трябва да подхожда на тоалетите, които обикновено обичаме да носим. Например, ако често се обличаме в крещящи цветове като розово, оранжево или електриково, чанта със същия цвят би стояла прекалено кичозно и би унищожила свежия ефект на ярките цветове. Същевременно, ако сме почитателки на строги семпли цветове, изпъкващата чанта в ярък нюанс може да ни направи много по-свежи и отворени. Обратно, тъмни цветове от сивата гама, придружени с подобна чанта създават студен ефект.

Визуално много привличащо действа хубавото съчетание между цвета на обувките и този на чантата. Поради особености на нашата зрителна рецепция и цветоусещане най-улавящи са комбинациите, при които чантата е с един нюанс по-светла от обувките или с една идея по-различна гама на същия цвят.

При наличието на шарки най-хубавия вариант е чантата също да съдържа такива шарки, че поне един от цветовете да е абсолютно еднакъв между двата аксесоара.

Същия ефект може да се получи, ако вместо комбинация с обувките, директно направим комбинация с елемент от тоалета.

Възможностите са безгранични и стига да влагаме вкус и старание при избора на нашите аксесоари, винаги можем да изглеждаме красиви и поддържани.