Врата тип „тенис на маса”

Врата тип „тенис на маса”

Тази врата е създадена за всички онези хора, които са успели да запазят детското в себе си, създадена е от Тобиас Францел. Масата за пинг-понг е идеална за ценителите на пространство, защото само с едно завъртане на панела надолу, идеалната и здрава врата се превръща в маса за игра. Тази врата е много подходяща за монтиране в офис, където служителите могат да се позабавляват през почивката си. Разбира се, необходимо е достатъчно пространство и от двете страни, за да може тази интересна врата да се използва по предназначение.

Разбиващата врата

Разбиващата врата

Една необичайна гледна точка при проектирането на вратата, изобретена от аржентинския художник Леонардо Ерлик, като творбата е изложена в Сао Паоло – Бразилия. Известен със своите илюзии, Леонардо непрекъснато успява да изгради творчески произведения, включително и атрактивни интериорни врати, които провокират нашето разбиране за това как трябва да изглеждат нещата, като успява да ни покаже и друга гледна точка – как всъщност могат да изглеждат съвременните врати. Стъклената врата е изработена от полирани дървесни плоскости и всеки път когато се отвори, тези части се отдръпват, за да посрещнат посетителите.

Врата „светлина – въздух”

Врата „светлина – въздух”

Тази толкова просто изработена врата има изненадващо функционална характеристика. Поредицата от дупки на крилото могат с едно движение да се отворят и затворят само с плъзването на копчето, което регулира колко светлина, въздух и шум да влиза от съседното помещение. Интериорната врата е изработена от кухо ядро с вътрешен панел, който се плъзга от ляво на дясно. Външната повърхност може да бъде облечена в различни материали – дърво, плат, метал и др. Отворената врата приканва хората да влязат в стаята, за разлика от затворената, която символизира неприкосновеността на личния живот.

Скрита врата

Скрита врата

Това е една уникална система за предпазване на ценните неща във вашия дом. Все пак, един крадец не може да влезе с взлом в стая, която не може да открие. Има различни варианти, като въртящи се етажерки и плъзгащи се стени, а много от компаниите монтират врати тип часовник, камини, картини,стълби и други. Стойността на една такава врата варира от 5000$ – 250 000$. Затова, ако желаете поставянето на такава врата, трябва да се убедите,че наистина има нещо голямо, което да скриете, за да си заслужава покупката.