Всяка жена би заявила, че много добре знае как да си избере боти, наясно е с вкуса си и не е склонна да приема съвети. Не оспорваме това, но има някои особености, които трябва да има предвид всеки, който си купува боти. При дамите също има много и различни вкусове и потребности. Ето защо спираме вашето внимание на фактори, уж добре познати, но понякога забравяни, именно поради тяхната очебийност.

Как и къде жената ще носи ботите си?

Иначе казано, трябва купувачът да си отговори на следните въпроси:

– Дали чифтът дамски кожени боти е предназначен за всеки ден или за по-специални поводи?

– Професията и хобитата – за дейностите, упражнявани от дамата, този чифт боти какъв трябва да бъде: от естествена кожа или от изкуствена, с висока подметка и широк ток, удароустойчиви или от друг вид?

– Какъв е теренът и като цяло, какви са условията, в които ще върви с въпросните боти? Водоустойчиви ли са?

– Дали те са достатъчно удобни? Краката чувстват ли стягане, изпотяване или друг вид нежелан ефект?

– Закопчаването създава ли дискомфорт у ползвателя им, или е лесно и бързо?

Важни въпроси по отношение на визията на дамските боти

– Дизайнът харесва ли се на купуващия, или не съвсем?

– Допълнителните елементи, ако има такива, дали не са дразнещи, допълват ли стила на ботите или напротив: по-скоро са неуместни?

– Материалът – кожени или велурени дамски боти, или от друг материал – това ли е, което тя иска и което удовлетворява потребността ѝ от зимни обувки?

– Подметка и ток – стабилни ли са, хармонират ли с основния корпус на ботата?

– Избраните боти комбинират ли се перфектно с дрехите ѝ? Повечето дамски боти са подходящи за различен тип връхни дрехи, но има и типове боти, които са спортни например или пък прекалено шикозни, за да се съчетават с яке. Водещи в случая са вашият личен стил и гардероб.

– Цветът – дали жената желае да «избяга» от масовката, която носи тъмни тонове и би си избрала по-светли обувки?

Модата

– Държите ли да следвате последните тенденции в дамските боти, на които сте се спрели, отговарят ли на вашите модни предпочитания?

– Традиционалистка ли сте, или по-скоро авангарден тип? Повечето модели дамски боти не се променят много през различните отрязъци от време, но има и изключения. Още повече, ако принадлежите на дадена субкултура, тогава ще си държите на кубинките, например, или на тесните токове за подчертаване на рок-енд-рол имидж…

Качества, които дамските боти трябва да притежават

– На първо място – издръжливост, устойчивост, независимо от начина на живот на дамата. Това са качества, които са първостепенни в главата на всяка жена, когато тръгва да търси и избира боти за себе си.

Целесъобразност – казано по друг начин, дамските боти трябва да отговарят на целта, за която се купуват. Ако са спортен тип, дали са достатъчно гъвкави и прилягат ли добре на глезена? Ако са за по-представителни цели, дали внушават престиж? Ако са за всеки ден – дали няма да се изтъркат бързо или да променят визията си като се слегнат, смачкат или прокъсат.

Подходяща визия и стил – последен, но не на последно място, е дизайнът, който все пак си остава първото нещо, което забелязваме при избор на боти.

За статията:
Важно при избора на дамски боти
Заглавие:
Важно при избора на дамски боти
Описание:
При дамите има много и различни вкусове и потребности. Ето защо спираме вашето внимание на фактори, уж добре познати, но понякога забравяни...
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: