Стъклото e прозрачен, гладък, до определена степен здрав, твърд, не променящ формата си материал. Благодарение на тези си качества, ние намираме огромно приложение за него. То обаче е крехко и се чупи на остри парчета. Но това може да се промени напълно чрез прибавяне на определени съставки или термична обработка. След „печене” при над  600 °C, стъклото вече е закалено и има якост, шест пъти по-висока от тази на обикновеното стъкло.

Свойството на закаленото стъкло да се разбива при счупване на мънички парченца със заоблени крайчета, го прави подходящо за изработване на разнообразни предмети.

То заема почетно място в архитектурата, екстериора и интериора. Предизвиква усещане за лекота, пространство, светлина и лукс на помещенията. Закаленото стъкло обичайно се използва за конструктивни елементи без рамки – стъклени врати, маси, столове и много, много други.

Стъклените врати не са просто прищявка. Те могат да бъдат акцента, бижуто в дома ви, без значение дали сте ги поставили само на банята или на всички помещение в дома или офиса си.

Благодарение на високите технологии, днес се създават стъклени врати в уникални цветове, композиции, форми. Естествено стъклени врати може да поставим като преходни в дома и офиса, но и като входни. Стъклените врати нямат „стареене на материала” и причините да искате нова са счупване или жажда за още стъклени врати. Комбинират се идеално с останалите интериорни врати. Лесни са за почистване и поддръжка – нужни са ви само мека кърпа и подходящ препарат за стъклени повърхности. Не е необходимо да се притеснявате дали ще надерете стъклената врата, ако случайно минете с остър предмет по нея. Възможностите  да творите са безкрайни и с разнообразието от стъкла, дизайни върху тях. Съществува опцията сами да изберете принта, като няма никакви ограничения, само харесвате дадена снимка или рисунка.

Искате нещо нестандартно в дома си – не пропускайте да поръчате вашия портал от плъзгащи стъклени крил.