Повечето жени преди всичко се оплакват от проблеми с лицето. Вторият по популярност проблем са излишните килограми.

Това става особено актуално през пролетта и лятото, когато трябва да изберете дрехи по такъв начин, че да скриете омразната мазнина. Не всички момичета предпочитат да го крият.

Мнозина избират по-труден път, а именно да се отърват от излишните килограми веднъж завинаги. Тук се използват всякакви оръжия: липосукция, RF лифтинг , фитнес и диети. В днешната статия ще говорим за метод, за който малко хора са чували – криолиполиза. Повече за нашите козметични услуги прочете на сайта ни.

Какво е криолиполиза?

Криолиполизата е намаляване на процента на мастните тъкани чрез охлаждането им със специален апарат. Техниката е разработена на базата на физическите и биологични процеси на нашето тяло, а именно чувствителността на мастните клетки към студ. В резултат на селективно охлаждане се задейства процесът на апоптоза – смъртта на мастните клетки. Така още при първата сесия е възможно да се отървете от 20-50% от локалните мастни натрупвания. Процедурата може да се направи както върху тялото, така и върху лицето.

Каква е последователността при процедурата?

 1. Подготвителен етап : лекарят преглежда пациента и снима проблемните зони за последващо фиксиране на резултатите. Важно е да се разбере, че процедурата не може да се извърши веднага след прегледа. Ще трябва да се подложите на серия от прегледи за противопоказания за процедурата.
 2. Основният етап: ако няма противопоказания, лекарят може да продължи с криолиполиза. Върху повърхността на кожата се нанася специален термичен гел, който ще предпази останалите тъкани от хипотермия. След това третираната зона се поставя в специална вакуумна дюза, която ще затегне проблемната зона. След това специалистът включва апарата, за да започне процеса на криолиполиза. Като цяло процедурата продължава от 30 минути до 1 час. През първите няколко минути може да изпитате дискомфорт. Освен това третираната зона ще изтръпне и няма да усетите нищо. Веднага щом устройството открие промени в мастната тъкан, то автоматично ще спре. В резултат на това процедурата е абсолютно безопасна за пациента.
 3. Възстановяване: веднага след процедурата пациентът може да започне своя бизнес. Може да са необходими повече лечения за оптимални резултати. Самите сесии на криополис могат да се провеждат, докато размерът на мастната гънка намалее до 2,5 см.

Как изчезват мазнините?

Нищо не изчезва безследно. В случай на криолиполиза, мазнините не ви напускат веднага, както след операцията. Напуска след определено време чрез естествени биологични процеси. За да постигнете максимални резултати, ви съветваме да увеличите количеството питейна вода до 2,5 литра на ден и да преминете към правилно хранене.

Кога криолиполизата не помага?

 1. При затлъстяване

Затлъстяването е заболяване, което не може да бъде елиминирано за няколко сеанса. Тук към процеса на отслабване трябва да се подходи комплексно: включете редовни упражнения и правилно хранене в начина си на живот, изключете алкохола, мазните храни и никотина.

 1. С грешен начин на живот

Алкохолът, никотинът, мазните храни и липсата на спорт бързо ще върнат тези излишни килограми на мястото им. Може дори да не забележите ефекта от криолиполизата, ако не промените начина си на живот.

Показания за процедурата

Обемът на мастната гънка трябва да надвишава най-малко 2,5 см. Като правило процедурата се решава, ако има 15-20 излишни килограма. С по-малките гънки можете да се справите сами, за няколко месеца упорита работа във фитнеса.

Противопоказания

 • бременност по всяко време
 • онкологични заболявания
 • необичайна реакция на студ
 • наличието на пейсмейкър
 • сериозно бъбречно и чернодробно заболяване
 • открити рани в зоната на третиране
 • инфекциозни и автоимунни заболявания
 • остри хронични заболявания.

Също така не се препоръчва процедурата да се прави по време на кърмене или менструация. В първия случай, поради промени в хормоналния фон, криолизата може да не даде желания ефект и също така да повлияе неблагоприятно на лактацията. Във втория случай жената става по-чувствителна, а самата процедура може да бъде много болезнена.

Друго противопоказание е цезарово сечение. Препоръчва се процедурата да се подложи не по-рано от шест месеца след цезарово сечение, докато белегът трябва да заздравее.

Източник: https://nsscosmetics.com/

За статията:
Защо да горите мазнини, когато можете да ги замразите?
Заглавие:
Защо да горите мазнини, когато можете да ги замразите?
Описание:
Криолиполизата е намаляване на процента на мастните тъкани чрез охлаждането им със специален апарат. Каква е последователността при процедурата?
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: