Преди да започнете с ремонта на банята си, ще искате да се запознаете с естетическите щрихове, които искате и структурните елементи, от които се нуждаете, за да осигурите максимална функционалност и въздействие.

Не е нужно да ставате експерт по въпроса, но разбирането на основните принципи може да помогне да Ви гарантира, че душ кабината, която ще изберете, ще допълва Вашето ново помещение по правилния начин.

Дизайн на стъклени душ кабини

Съвет 1: Ъгли за използване

Планирайте Вашия душ да бъде построен с 90 °, 135 ° или 180 ° ъгли. Повечето душове са проектирани да приспособят към тези ъгли, така че планирането напред може да Ви помогне да гарантирате, че корпусът ще функционира правилно и ще остане икономически ефективен.

Съвет 2: Поддръжка за душ-врати

Уверете се, че стената, на която възнамерявате да инсталирате окачената  Ви врата е с опора. Осигурете дървени шипове или блокаж, където вратите са панти, особено ако метални болтове са използвани в оригиналната конструкция на стената.

Съвет 3: Душ кабина

Искате ли да инсталирате вашият душ параван на бордюр, или ще го поставите на пода? Премахването на бордюра може да е от полза за планирането на душ кабина достъпна за хора с увреждания, но бордюрът може да предпази водата от изтичане и разделя мокрото помещение от сухото.

Съвет 4: Наклон на бордюра

Обикновено бордюрите са наклонени на 5-градусов наклон, за да може водата да тече към канала. Без този наклон може да изтече вода върху пода на банята.

Съвет 5: Наклон на душ седалка

Ако обмисляте вградена седалка за душ, уверете се, че седалката се накланя към изтичането на 5-градусов наклон. Това позволява водата да изтече от седалката към канала.

Съвет 6: Неравни стени

За да се избегнат пролуките, неравномерните стави и пантите “се свързват”, всяка стена, която среща врата или стъклен панел, трябва да бъде точно вертикална (наричана още “плоска”). Ако стената е повече от ¼ ” неравна ще бъде както предразположена към изтичане, така и да доста грозна.

Съвет 7: Минимална ширина на стъклените панели

Всеки стъклен панел трябва да е широк най-малко 10см., което е минималната ширина за темпериране на стъклото и поддръжка на хардуера. Вратата трябва да е широка поне 56см., но не повече от 92см.

Съвет 8: Стъклени плочки

Когато проектирате душ кабината, избягвайте планове, които включват монтиране на панти на вратите и стъклени скоби върху стъклените плочки. Тези ситуации често причиняват счупване, добавяйки време и разходи за новото Ви заграждение.

Съвет 9: Позиция на душ-слушалката

Ако е възможно, не забравяйте да позиционирате слушалката към стени с плочки или фиксирани панели. Това минимизира изтичането. Каквото и да правите, никога не поставяйте душ-слушалката си срещу друга врата или отвор, освен ако нямате душ с ниска скорост или такъв, който сочи право надолу към пода.

Съвет 10: Повдигнати плочки и надвеси

Целта на всяка професионална инсталация е да се гарантира, че нищо не пречи на движението на вратата и не оставя празнини между вратата и стената. Тази ситуация често може да възникне с повдигнати декоративни плочки или надвиснали плочки, но те могат да бъдат модифицирани, за да позволят правилното използване на вратите. Трябва да се отбележи обаче, че това понякога се прави с помощта на пълнител, което може да окаже отрицателно въздействие върху външния вид на крайния продукт.

За статията:
10 важни съвета за дизайна за стъклени душ кабини
Заглавие:
10 важни съвета за дизайна за стъклени душ кабини
Описание:
Разбирането на основните принципи може да Ви гарантира, че душ кабината, която ще изберете, ще допълва Вашето ново помещение по правилния начин.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: