Независимо дали вашият метод е рутинно почистване само на банята, кухнята и пералнята или имате изграден график как да поддържате определени части и да вършите конкретни задачи. За да правите всичко това в дни, седмици и години, има вероятност да пропускате някои неща по протежение на пътя.

Може би често се укорявате и се чувствате виновни, че не успявате с всичко. Сега има фирма, която предлага услуги по почистване на апартаменти.

Нека бъдем честни. Кой наистина мисли за почистване на цокли, изхвърляне на отпадъци, изнасяне на стари мебели всяка седмица? Със сигурност в дома ви има куп домакинска работа, която трябва да свършите за една седмицата.

И въпреки че това не е лоша стратегия, някои неща могат да се пренебрегват за прекалено дълго време и може да се превърнат в опасност за вашето здраве. Да вземем под внимание една статистика направена над американците. Оказва се, че те харчат почти 90% от времето си в затворени помещения. Колкото и да не ви се вярва, всички не прекарваме една голяма част в затворени помещения и това, което можем да направим за себе си и въздуха е да бъде чист. Ето, защо дори рутинно почистването на всеки сантиметър от нашия дом на най-добрия възможен начин.

Почистване на дома

Със сигурност и всеки знае как да чисти най-добре дома си, но тези няколко съвета ще са от полза да не забравяте за неща като:

 1. Осветителни тела: Всеки ги има някъде в дома, но те често са пренебрегнати и събират прах и мръсотия. Напръскайте малко количество вода с оцет и избършете осветителните тела.
 2. Климатик: Тези зони могат да бъдат доста мръсни, а за да си осигурите здравословна среда, без бактерии и микроби носещи се във въздуха – изпирайте филтрите един път на две седмици.
 3. Вентилатори: Това често е единственото нещо, което забравяме да правим. Вземете хартиена кърпа или преценете, преди да пуснете отново вентилатора и да вдишате!
 4. Лицеви дъски: В зависимост от типа на таблата имате (независимо дали е мека или желязо), трябва да почисти поне сезонно. Опитайте се да ползвате прахосмукачка, за да се избегне разнасянето на прах, а след това да насрочете професионално почистване, за да бъде всичко хубаво и пенливо.
 5. Компютърни клавиатури: Първото място, където всички отиваме, когато се приберем в къщи от работа пред компютъра. Нашите компютърни клавиатури могат да съдържат от всичко по малко от хранителни трохи, лепкава разливи до хиляди и хиляди микроби. Има няколко различни видове клавиатури, така че се уверете, че използвате правилния вид на почистващ препарат за вашия компютър. Също така, уверете се, че вашият компютър е изключен, когато почиствате част от него.
 6. Драперии / завеси: чаршафи или пердета могат да поберат един тон мръсотия и прах. Те също са толкова пренебрегвани, когато става дума за почистване. Повечето може да става директно с изпиране.
 7. Многократна употреба пазарски чанти: Ние често използват тези торбички за хранителни стоки или от различни търговски пътувания, но много от нас никога не ги мият. Уверете се, че да се мият тези торбички в гореща цикъл и изсушете в съответствие с инструкциите.
 8. Банята е едно от най-мръсните места в нашия дом. И завесата душ, става ужасно мръсна изпълни с микроби. Най-лесно е да се изпере в пералната машина. Добавете една чаша бял оцет и оставете да изсъхне.
 9. Душ глави: Отново, почистване на всеки възможен см. на вашата баня е препоръчително. Плюс това, можете да направите това в съня си! Просто изсипете либерално количество бял оцет в една голяма чанта и вържете с гумена лента. Нека главата на душа се накисва през нощта и изплакнете на следващата сутрин за чист и красив душ.
 10. Кофи за боклук: Въпреки, че са само кофи за боклук и те трябва да се заменят периодично, можете да ги миете, за да премахнете микробите. Поставете малки кофи за боклук в съдомиялна машина и с маркуч почистете. Може да ползвате дори ваната. Ако почистите вашия кофа за боклук във ваната, не забравяйте да го почистите след това!
 11. Постелката „Добре дошли“: Вашият дом разчита на ведрото посрещане, но не забравяйте, че то е предназначено за улов на мръсотия и микроби, така че също се нуждае от почистване от време на време. Ако постелката е гумена, може просто да го хвърлите за измиване. Ако изтривалката е с винилова подложка, една автомивката е достатъчна. Когато има наличие на изхабяване може да купите нова.

С KOSTOVI.BG може да планирате редица други подобрения в дома.