Анти-ейдж е направление в медицината, което се старае да удължи младостта на кожата и да подобри качеството на живот.

Най-големият враг на старостта

В козметиката понятието се свързва със средства за намаляване на бръчките, но истинската цел на професионалната козметика с анти-ейдж ефект е кожата да е идеално поддържана във всяка една възраст.

Кога е добре да започне борбата с възрастта?

Дали на крехките 20 или на зрелите 40 години?

Научно погледнато кожата на лицето започва да старее още в средата на 20-те си години, но е добре да се погрижите за нея преди да се забележат първите признаци на стареене.

През 20-те години съдържанието на колаген в кожата е достатъчно и регенеративните процеси са активни. Но въпреки това радикалите могат да предизвикат увреждане на клетките. Първите признаци за процеса на стареене на кожата са: тъмни кръгове, подпухналост и торбички под очите. За това към 25-годишна възраст е добре да се започнат процедури за околоочния контур, където се появяват първите бръчки. Но бъдете много внимателни към средствата които използвате, за да не свикне тя с по-мощни средства и да станат клетките “лениви“, тогава ще са ви необходими още по-силни стимулатори, за да ги поддържате млади и здрави.

През 30-те години се наблюдава намаляване на еластинът и колагана, тогава се забелязват и първите фини бръчки, наричани още мимически. Забавянето на регенерацията е драстично и това води до неравномерен тен. След 35 години бръчките са все по-очевидни и особено назолабиалите – от основата на носа към краищата на устата. В този период е препоръчителна редовната ексфолиация или по-лек пилинг и процедури с продукти с еластин и колаген.

През 40-те години с наближаването на менопаузата плътността на кожата се променя и тя става по-отпусната. Епидермисът се обновява много бавно. Кожата изтънява, става суха, торбичките под очите изчезват много бавно и се появяват пигментни петна. Сега е моментът за хиалуронова киселина, която е ключова съставка в редица серии професионална козметика с анти-ейдж ефект и най-доброто средство, което ще подпомогне кожата да е по-еластична и хидратирана.

През 50-те години хормоналните промени могат да доведат до екстремна сухота на кожата. Поддържащите колагенови и еластинови влакна се деформират и лицето се смъква надолу. Появяват се вертикални бръчки над горната устна и по бузите. Сега е времето за анти-ейдж козметика със съставки като: глицерин или серамиди, които са ултрахидратиращи.

Лабораториите Jean d’Arsel предлагат богата гама от серии професионална козметика, създадена специално за успешна борба с възрастта, като връх на научните изследвания е новата серия PRESTIGE, която дава на кожата всичко необходимо да се справи с преждевременното стареене.
Независимо от възрастта ви, вие може да изберете крем, емулсия, серум или ампула от професионалната козметика на Jean d’Arsel cosmetique, които да използвате за ежедневна грижа у дома, но не бива да пренебрегвате и професионалната грижа на опитен козметик.

В богатия каталог на Beautyforce.bg ще откриете освен сериите професионална козметика Jean d’Arsel и голяма селекция от 34 ампули на ARCAYA, които са съставени от биологично чисти активни съставки и без парабени, дават отлични резултати нанесени с помощта на уредите ABSystems, независимо дали ще се доверите на професионалист или ще заложите на домашна грижа. Те проникват до най-дълбоките слоеве на кожата и ефектът е видим веднага – профилът на кожата е подобрен, бръчките изгладени, лицето е стегнато и гладко.