Ако изграждате а уеб сайт за първи път е важно да му се дадете професионално, модерно оформление. Това е лесен начин за навигация. Дори и експертните Viking уеб дизайнери са перфектни, но ако не разполагат с никакъв опит е твърде лесно да повтарят грешките от миналото.

Избягвайте тези пет най-често срещани грешки в уеб дизайн, за да предотвратите това.

Твърде много информация – днешните интернет потребители искат прости, чисти оформления с много празно пространство. Те искат да разберат съобщение на уебсайта си веднага. Ако в текста има твърде много големи графики, схеми, изображения, те ще отвлекат вниманието от целите. Един бизнес сайт трябва да нулира своята целева аудитория веднага, така да извлече максимални ползи или печалби за своята аудиторията.

Браузър и мобилна несъвместимост – модерната технология изисква използваемост и съвместимост. Това означава, че вашият сайт трябва да бъде лесен за навигация, без значение кое устройство или интернет браузър използват вашите читатели. Някои технологии дават лесен достъп до лесни мобилни инструменти за оптимизация, които коригират съдържание на уебсайта за различни размери и устройства, телевизори. Въпреки това, едни от най-честите дизайнерски грешки забравят за крайния продукт. Без значение какъв е, не публикуват или споделят сайта, докато не се опита да бъде = достъпен за Internet Explorer, Google Chrome и Mozilla Firefox.

Остарели шрифтове и дизайн – някои издайнически функции на сайта могат да са остарели. Бъдете в крак с модерните времена. Например, вашата навигация в менюто трябва да се състои от възможност за кликване и бутони, а не статични графики с връзки, поставени върху тях. Цвят и шрифт също са много важни показатели на даден уебсайт (или уеб дизайнер). Не използвайте повече от три различни шрифтове на вашия сайт, без значение колко страници има. Стойте далеч от ярките неонови цветове и се уверете, че връзките променят цветовете, след като са били кликвани. Други остарели функции включват броячи, които проследяват показвания на страници, вградена флаш медии и анимации или аудио, които се включват автоматично.

PDF файлове и друг статичен текст – ако искате читателите да получат достъп до вашата информация възможно най-бързо и лесно, колкото е възможно, то начинът е с изтегляне на Adobe Reader. Още по-важното е, че търсачките не могат да пълзят по изображения или PDF файлове за ключови думи. Оптимизация за търсачки (SEO), зависи от това. Уверете се, че целият текст на сайта е вписан в HTML формат, за да могат не само читателите да го четат, без проблем, но и търсещите машини.

Много фирми и лични блогъри забрави да говори директно на своите читатели. Уверете се, че има най-малко една действена изявление на началната си страница, и да поиска читатели за тяхната информация за контакт, както и. Дори и ако те не остават на вашия сайт за много дълго или се свържем с вас, те може да се интересуват в крайна сметка. Когато знаеш как да се стигне до тях, можете да продължите да ги актуализира с актуални новини, да достигне до тях за промоции, или просто да се събере информация за вашата демографски. За щастие, безплатни шаблони на уебсайтове LiveCity и мобилни инструменти за оптимизация са си най-добрата защита срещу аматьори гафове като те. Ако искате да се уверите, вашите клиенти или читателите не отиват другаде, опитайте безплатна пробна версия на нашия бизнес сайт строител и да започне проучване на възможностите си. Ще бъде професионалист за нула време!