Чували сте клишето, че първото впечатление се помни винаги. Това е вярно за хората, защо да не се отнася същото и за вашия дом?

Начина, по който изглежда жилището ви показва много повече  за вас от това колко можете да си представите, като човек и душевност. Входната врата е нещото, което създава първото впечатление в един дом. Поради тази причина, вратата ви трябва да има много добър външен вид. Тя трябва  да създава гостоприемна атмосфера и покана към гостите ви и вас самите, докато изпълнява функцията си и ви създава сигурност. Тъй като много хора пренебрегват тази част на къщата, сега ще ви запознаем с няколко прости, но много практични начини да обновите и освежите вида на вашата блиндирана врата. Подмяната на старата врата с нова често излиза по-скъпо, отколкото бюджета позволява, заради това тези  прости и много бързи ремонти, ще направят входа към жилището ви много  по-елегантен и приветлив.

Блиндираните врати се експлоатират много и поради тази причина рано или късно покритието им се нарушава и износва. Човешката дейност много допринася за този процес на амортизация. Пребоядисването на вашите блиндирани врати със сигурност ще подобри външния им вид и устойчивостта им на външните климатични влияния. Осъществяването на тази идея не е толкова трудна, но преди да започнете с това трябва да се уверите, че сте подготвени добре с подходящите продукти и инструменти. Като начало, ще имате нужда от комплект отвертки. Хартиеното тиксо върши чудесна работа за предпазване на елементи които не желаете да бъдат боядисани. Със сигурност, ще имате нужда и от памучни кърпи, както и от четки или валяци. Хубаво е да се заложи на качествени продукти, за да бъде крайния резултат такъв, какъвто очаквате. Следващата точка във вашия частичен ремонт е по желание. За нея в употреба влиза шкурката. Ако по вратата ви има грапавини или петна, които нарушават нейната гладката повърхност, е хубаво да се отстранят за да бъде крайния резултат перфектен. След като приключите с шкурката трябва да се уверите, че сте почистили добре вратата от прах. За да започнете със същинската част на промяната, вратата трябва да бъде напълно чиста. Боята се разбърква според препоръките на производителя. Много важно е стъпките да се спазват прецизно и точно, за да  стане боята равномерна и красива. Докато боядисвате, трябва да бъдете внимателни и да не оставяте следи от четката по вратата. Старайте се да боядисвате равномерно и прецизно. След нанасянето на първата ръка боя, се налага вратата да се остави да изсъхне. Периодът зависи от типа на боята. В повечето случаи се налага повторно нанасяне на боя за по-плътен и наситен цвят. Като край на този процес, след като вратата е напълно суха, се монтират обратно дръжките, бравите и т.н.

Чукче и табела

Най-лесният начин да направите блиндираната си врата по-стилна, е да поставите чукче на нея. Този мъничък детайл може да обнови по изключително нов начин вида на вашата „стара” нова  входна врата. Предлагат се във всички магазини за врати и можете да избирате както цвят така и модел, за да бъдат напълно съвместими с вашия вкус. Добра добавка към чукчето е и табелка с името ви. Този чудесен детайл придава много изтънченост и разкош на вашата врата. Табелата с името ви също може да бъде от различни материали и форми както чукчето.

Дръжки

Ако никога не сте заменяли вашата дръжка, може би е време да го направите. За да осигурите на дома си безопасност, е много важно да поддържате вашите врати здрави и добре изглеждащи. Най-добре е да имате две заключващи системи, за да сте защитени от нарушители. Промяната на дръжката ще даде съвсем нов облик на старата врата и на дома ви. На пазара се предлага огромно разнообразие от модели и размери дръжки.