Сокът, извличан от месестите листа на това чудодейно тропическо растение съдържа над 200 полезни съставки, които му придават силата на мощно природно лекарство. Ползите от употребата на Алое Вера са установени отдавна, както от билкари и народни лечители, така и от доказани имена в областта на науката и медицината.

Поради изявените му антимикробни, противогъбични и успокояващи свойства, Алое Вера намира широко приложение в производството на кремове за лице. Кремовете за лице, съдржащи сока на растението могат да се използват практически от всеки, независимо от типа кожа или проблемите, от които тя страда. Тук ще ви посочим 5 основателни причини да използвате крем за лице с Алое, които ще ви докажат, че то е подходящо и за вас.

Причина №1

Мощно възстановяващо действие при рани и изгаряне на кожата

Алоето е използвано още в древността като най-ефективното лекарство при изгаряне на кожата, а също и при охлузни и порезни рани. Кремовете и другите лечебни продукти, съдържащи сок от Алое могат за изключително кратко време да възстановят кожата, като в същото време предотвратят инфекции и възпаления. В домашната аптечка на всеки дом трябва да присъства поне един лечебен крем, съдържащ Алое Вера.

Причина №2

Дълбоко подхранване и хидратация

Ако страдате от суха и чувствителна кожа, то непременно трябва да опитате крем, обогатен със сок от Алое. Огромна част от състава на сока на растението е вода и то във форма, напълно усвоима за клетките на кожата, така че те да получат необходимата влага, която ще подобри значително състоянието на сухата и повяхнала кожа, правейки я сияйна, мека на допир и еластична за кратко време.

Причина №3

Отлично въздействие върху мазната кожа

Мазната кожа почти винаги е съпроводена от дерматологични проблеми като акне, комедони, сърбежи и зачервявания. Свърхфункцията на мастните жлези води до запушване на порите на кожата, а това именно причинява изброените кожни проблеми. Ниското съдържание на мазнини в сока от Алое Вера го прави изключително подходящ именно за мазна кожа, като в същото време неговите антимикробни и успокояващи свойства ще намалят вторичните проблеми. Кремът с Алое ви гарантира дълбока хидратация, но без това да влошава състоянието на проблемната кожа.

Причина №4

Отлични антиейдж свойства

Ако сте от възрастова група, при която вече се забеляват някои поражения в структурата на кожата, то със сигурност е време да вземете необходимите мерки, за да забавите процесите на стареене. Тук отново на помощ може да се притече Алоето със своите чудодейни подмладяващи свойства. Неговото богато съдържание на витамини, сред които най-мощните антиоксиданти – витамините Е и С, наред с важните за регенерацията на клетките аминокиселини, протеини и ензими ще ви помогне не само да предотвратите появата на бръчки, но и да заличите вече появили се такива.

Причина №5

Заличава пигментации

Независимо дали са възникнали вследствие възрастови промени, слънчеви изгаряния или ги имате по рождение, пигментните петна са нещо, което влошава цялостния облик на лицето ви. Заличаването на пигментнации е трудно постижимо с природни средства, но не и невъзможно за Алое Вера. Безболезнен, неинвазивен и съвсем достъпен метод – всеки страдащ от подобен проблем би искал да открие това средство и природата отново ни го предлага в най-чиста и лесноусвоима форма.