Google продължава да актуализира своите алгоритми и да причиняват затруднения в SEO методиката, които непрекъснато трябва да се адаптират към променящите се времена. Тук са 5 основни SEO грешки, които не трябва да си въвличаме.

Основни грешки при SEO

1. Нe мислите първо за мобилните устройства? Колко лошо…

Днес мобилният трафик формира значителна част от трафика в интернет. Има интернет потребители, които дори не притежават настолен компютър или лаптоп. Така че, можете ли да си представите SEO без такива потребители? Мобилата актуализация на Google подсигури да няма сайт, който не е с адаптивен дизайн и да присъства на челни места в списъците на търсачката. Така че, сега бизнесът трябва да се замисли първо за мобилното SEO.

2. Лоша структура на сайта

Отнема значително време за разработване на структурата на уеб сайт в рамките на SEO стратегиите. Но повечето фирми не използват каквато и да е стратегия и продължават да добавят продукти, категории и съдържание, без да се замислят дали има логика. Полученото е раздут и неорганизиран уеб сайт. Структурата на сайта играе жизненоважна роля в резултатите на търсачките. Провеждането на одит на уеб сайта преодолява тези проблеми и подобрява структурата на сайта.

3. Неактуалените карти на сайта

Има много ползи, свързани с актуализирането на картите на сайта. Това осигурява лесна навигация за потребителите и видимост за търсачките, когато те индексират сайта. Динамичната карта на сайта се обновява сама и също така информира търсачката, когато се прибавя страница в него. Ако не обърнете внимание на картата на сайта, ще направите обхождането по вашия сайт трудно за търсачките.

4. Използването на копирано съдържание

Това е често срещан навик, задвижван от летаргията да копирате и поставите публикувано съдържание от други сайтове. Google не харесва това, както и множеството от потребителите. Дори ако част от съдържанието е „взета на заем“ от другаде, то трябва да бъде допълнено с ваше собствено уникално съдържание, за да се постигне уникалност.

5. Дублирани на мета тагове

Лошо настроената CMS (система за управление на съдържанието) може да принуди сайтове, управлявани от база данни, да използват дублирани мета данни като заглавия и описания. С инсталирането на подходящи плъгини, такива проблеми могат да бъдат лесно преминати.