Тези снимки се правят от онези изключително “кадърни” фотографи, които ви взимат луди пари, само и само за да ви направят някакви снимки в градинката по рокля или нещо такова.

Как да се предпазите от фотографи аматьори?

Има няколко лесни стъпки, който да спазвате, за да избегнете подобни издънки.

Първо, разпитайте познати за въпросния фотограф. Може да са го чували, на някой приятел да му е правил сесия или нещо такова. Все може да намерите малко информация. Ако ли не, то проверете в интернет. Колкото повече отзиви откриете, толкова по-добре. Ако има фейсбук страница и няма никакви коментари, а очевидно страницата е стара, то тогава вероятно има само негативни отзиви и редовно ги трие. Избягвайте подобни фотаджий. Те ви правят едни красиви картинки, колкото да ви вземат парите.

Питайте за цената. Ако е само за няколко снимки, без да носи някакво специално оборудване или да ви помоли вие да изберете мястото, значи иска само да ви вземе парите. Не искате да давате пари за някакви смотани картинки, който да получите.

След като питате за цената, настоявайте да му платите, след като видите снимките. Тогава може да видите готовите резултати и чак тогава да решите, дали не искате някакви промени и чак когато сте сигурни, че искате точно това, му платете. Не се доверявайте толкова лесно на всеки, който ви каже — първо парите и след 2 седмици работата.

Най-важни са отзивите. Колкото повече позитивни намерите, толкова по-лесно, ще ви бъде да прецените дали искате да използвате неговите услуги, пък и може да питате тези, които са оставили отзивите.