Защо да изберем базово бадемово масло?

Залагайки на базово масло, вие избирате продукт, който може чудесно да се впише във вашите домашни разкрасителни процедури. Базовото масло може да се използва без ограничение и без да се тревожите, че евентуално бихте могли да прекалите с количеството. Базовото бадемово масло е безвредно както за кожата, така и за косата, но това далеч не е всичко – то е в състояние да направи чудеса за вас.

Има ли някакви рискове от директното нанасяне върху косата и тялото на базово бадемово масло?

Базовото бадемово масло не носи никакви рискове за кожата, дори и ако сте много чувствителни. То се приема много добре от нея, абсорбира се бързо и не оставя след себе си мазни следи, особено ако се използва в разумни количества.

Как мога да използвам бадемовото масло?

Бихте могли да използвате бадемовото масло като самостоятелен козметичен продукт, но също така и ако го добавите към козметичните средства, които сте си закупили от търговската мрежа. Така например, то може да се добавя в минимални количества към вашите шампоани и балсами за коса, което ще позволи да подхранвате косата си всеки път когато си взимате душ. Освен това, базовото бадемово масло може да се прибави към продукти за миене на лице и тяло (например към вашия любим гелдуш или гел за миене на лице).

Какви са ползите за кожата от ползването на базово бадемово масло?

Базовото бадемово масло е богато на витамин Е, който се счита за един от най-важните за човешката кожа. Този продукт може да подхрани кожата така, както едно здравословно приготвено ястие може да направи чудеса за тялото ни. Учените са доказали, че при регулярно използване върху кожата на лицето, тя ще изглежда по-млада, по-свежа и не само ще изглежда, но и ще бъде такава, защото това масло цялостно забавя процесите на стареене.

Какви ще са ползите за косата?

Косата, за която се грижите с помощта на базово бадемово масло, ще се отличава от тази на другите хора значително. Отличителните черти ще са изключителния блясък, мекота, гъвкавост и податливост към прически. Освен косата, бадемовото масло ще подхрани и скалпа, а това е дори още по-важно. Добре подхранената и хидратирана кожа на главата ще е основата на едни наистина здрави и силни корени, а това ще рефлектира в една коса, която ще е по-здрава из основи.

През кой сезон да използвам бадемовото масло?

През летните месеци плажът и силното слънце могат да изтощят косата и кожата ви до крайно изтощение. И кожата, и косата губят влагата си под влияние на силните слънчеви лъчи и солената морска вода. Това изисква да се положат допълнителни грижи и тук базовото бадемово масло може да изиграе своята роля на чудодейно средство против изтощение и сухота в косите и кожата. Просто капнете няколко капки масло в шампоана и гел душа и вижте какво ще се случи. Резултатите ще ви очароват.

А подходящо ли е бадемовото масло през зимата?

Бадемовото масло е изключително подходящо за зимните месеци, защото то ще хидратира кожата в дълбочина и ще я направи по-устойчива на вредните външни влияния. Големите зимни студове могат да доведат до изсушаване на кожата на ръцете, краката, лицето и други части на тялото, така че е добре винаги да имате малко базово бадемово масло под ръка.

Дори и да почувствате кожата си болезнено засъхнала от контраста между сухия студ на вън и топлия, сух и застоял въздух вътре, само една или две капки бадемово масло могат да ви помогнат да решите този проблем и ще забравите за сухата кожа. Специалисти дерматолози дори са на мнение, че базовото бадемово масло мое да има много по-добър ефект върху кожата на ръцете например, отколкото който и да било крем, предлаган в търговската мрежа.

За след баня…

Ако имате навика да нанасяте върху тялото си мляко за след къпане винаги когато излезете от банята, може да опитате да поставите две капки бадемово масло в този продукт, след което да го разбъркате добре. В толкова малко количество базовото бадмово масло няма да направи кожата ви мазна, но в същото време ще е достатъчно за да я почувствате гладка и нежна като кадифе. Можете да правите това докато кожата ви е все още мокра и не сте се подсушили или пък ако така ви харесва повече, тогава можете да ползвате маслото върху суха кожа.

Ще стане ли кожата ми мазна след ползването на бадемово масло?

Бадемовото масло съдържа известно количество мазнина в себе си, ето защо е препоръчително да го използвате в по-малки количества. От базово бадемово масло не може да има никакви последствия върху кожата ви, но все пак тя може да стане доста мазна ако с него не се внимава. Въпреки това, бадемовото масло има свойството да попива изключително бързо и да се усвоява от кожата със светкавична бързина, така че не бива да се тревожите по този въпрос. Просто го използвайте в разумни количества и никога няма да почувствате кожата си мазна.

Какво е усещането да използваш базово бадемово масло вместо лосион?

Усещането да използвате базово бадемово масло върху тялото си вместо лосион след като излезете от банята е изключително. То, както вече споменахме и по-рано, попива в кожата изключително бързо. Тя става приятно хидратирана, освежена и с усещане за кадифена гладкост. След нанасяне ще почувствате как дрехите се плъзгат върху кожата ви като на сън, а комфортът ще се задържи за дълго.

Предимството е в дълготрайния ефект…

За разлика от много други козметични продукти, които имат свойството да действат за кратко, а след това кожата става каквато е била преди това, бадемовото масло има наистина дълготраен ефект. То подхранва кожата в дълбочина и ѝ набавя множество жизнено необходими хранителни вещества. Това прави кожата здрава и силна, а тя изглежда добре дори и няколко дни, след като сте я подхранили с бадемово масло.

Има ли някакви условия преди нанасянето на бадемовото масло?

Разбира се, за да нанесете бадемово масло кожата ви трябва да бъде съвсем почистена. Ето защо много често ще чуете препоръки от типа на тази да се добавя от него в продуктите за баня или пък в тези, които нанасяме върху тялото и косите си непосредствено след като сме излезли от банята.

Мога ли да поставя бадемово масло на косата си след баня?

Бихте могли да поставите на косата си една или две капки базово бадемово масло след като се изкъпете, но преди да изсушите косата. така то ще се абсорбира в косите ви изключително ефективно и резултатите ще бъдат повече от забележими.