Преди време имаше мит, че за да поръчаш изработка на уебсайт, трябва да си някакъв баровец, бизнесмен, милионер или нещо подобно. Това отдавна не е така – изработката на уебсайт, уеб дизайн услугите, лого дизайн услугите и останалите, свързани с тях услуги, са на достъпни цени и буквално всеки може да си ги позволи, стига да не иска изграждане на платформа в стил Фейсбук.

Трудно е да се каже твърда уеб дизайн цена. Все пак това не е баничарница, в която има изложени банички с праз, сирене и се предлагат на твърди цени. В уеб дизайна цената на проекта зависи от това колко сложен е той и за колко време ще се изработи. Ако вие искате нещо съвсем просто от типа на няколко симпатични странички, един-два слайдъра и форма за контакт, най-вероятно няколко стотин лева ще ви свършат работа (внимание – тук говорим за професионално разработен проект, а не за уебсайт с инсталиран готов дизайн). Но ако искате нещо специфично, то ще струва повече.

Колко високи са цените?

Цените са достъпни и напълно разумни. Имайте предвид, че уебсайтът е дългосрочна инвестиция и може да работи безпроблемно години наред. През такъв дълъг период вие със сигурност можете да го монетизирате, привличайки рекламодатели или клиенти, ако продавате продукти или ако предлагате различни услуги.

Защо да не избера оферта за ниска уеб дизайн цена?

Не се хващайте в този капан. Наскоро попаднах на фирма, която предлагаше изработка на уебсайт за 150 лева. Какъв ли ще е този сайт? Най-много да ви инсталират някоя готова система и да ви оставят да се оправяте сами с нея.

Добрите проекти се изграждат от сериозни фирми, в които работят квалифицирани специалисти. Тези специалисти са отделили години от живота си, за да придобият своите квалификации, което ги прави високо платени. Фирма, която има такива специалисти не може да си позволи да предложи подобна уеб дизайн цена.