През лятото на 2013, модата при дамските чанти е много по-разнообразна в сравнение с минали години. Дамските чанти, които са на мода тази година са прозрачни чанти, такива направени от змийска кожа, чантите направени от перфорирана кожа, тези с принтове, а по размери – големите чанти не отстъпват своето място! Саковете, торбите и раниците също са на мода пред пролет-лято 2013 година, колкото и странно да е това. Други необичайна тенденция е интереса, който се наблюдава към чантите Клъч, малките чанти и тези тип портмонета, а за дамите които си падат по по-екстравагантните неща, са предвидени така наречените чанти с причудливи форми.

Хубаво е да разгледаме моделите поотделно и началото можем да поставим с чантите, направени от перфорирана кожа. Освен вида на кожата, те са с наличие на лазерно изрязани фигури като някои от тях наподобяват дантела или други често срещани фигури. Този вид чанти като размери са подходящи за ежедневна употреба, на което вероятно се дължи част от популярността им.

Споменавайки чантите с принтове, трябва да отбележим, че те са представени най-вече в цветовете черно и бяло. Що се отнася до самите принтове, те могат да са на точки, цветя, квадрати или други фигури. Този вид дамска чанта също разполага с различни размери като това помага за намирането на подходящия размер чанта за една дама.

Никога не е била тайна слабостта на жените към големите чанти. Дали, защото обичат да пазаруват или по някаква друга причина, но е факт, че употребата на голяма дамска чанта не е хит от вчера или днес. Отдавна се наблюдава тази мода, а тази година, тя официално е обявена за сезона лято 2013.

За радост на почитателките на спортния стил, освен различни видове елегантни чанти, тази година в модните тенденции са включени и спортно-елегантни модели като раници и сакове или торби. Това, което показаха дизайнерите, бяха модели големи, кожени чанти, в което може да се побере абсолютно всичко. Въпреки очевидната си некомпактност, обаче, по стил, спортно-елегантните чанти по нищо не отстъпват на елегантните модели.

При една дамска чанта има две крайности. От една страна, независимо от външния вид на чантата, тя може да бъде голяма по размер или малка, колкото едно портмоне.

Независимо каква големина на дамска чанта ще изберете, бъдете сигурни, че тя ще е на мода, защото модните тенденции при дамски чанти 2013 включват и големи, и малки по размери модели чанти.