Пазаруването на дамски обувки онлайн има много предимства пред традиционното пазаруване в магазина зад ъгъла. Онлайн магазина е отворен по всяко време – и през деня и през нощта – 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата. Както в неделя, така и на официални празници или през нощта вие можете да направите своята поръчка. Тук често е по-евтино, но дори и да е на същата цена, трябва да имате предвид, че с онлайн пазаруването ще спестите разходи и време за пътуването.

Друго очевидно предимство е сравняването на цените. В интернет много лесно можете да сравните цените на различните дамски обувки, докато в традиционното пазаруване ще трябва да обиколите доста магазини.

В интернет можете да разгледате наистина огромно количество продукти, защото техният брой е почти безкраен, а кликнете ли върху даден продукт, ще получите подробна и точна информация по отношение на избрания от вас продукт без да се притеснявате, че сте наруши спокойствието на някоя продавачка. Освен това някои клиенти са доста притеснителни и не могат да се отпуснат и да говорят свободно с продавач-консултанта, предпочитат да не бъдат много притеснявани.

Удобството безспорно е най-голямото предимство при избора на дамски обувки онлайн. Просто влизате в интернет и виждате веднага, че вашите дамски обувки са на разположение и при това сортирани по видове и цветове. В един препълнен традиционен магазин търсенето може да се окаже повече или по-малко досадно.

Пазаруването на обувки онлайн става доста бързо и не е необходимо да изчаквате продавача да обслужва клиентите преди вас.

Не е нужно да живеете в същия град, където се намира вашия любим магазин за дамски обувки. Не е нужно да пътувате до там, не е нужно да търсите място  за паркиране или да плащате за паркинг. Това са предимства от особено значение за не малко хора, живеещи в селски райони.

Подробното описание и многото снимки, придружаващи вашите дамски обувки онлайн понякога могат да ви дадат повече информация отколкото някои продавачи.

Също така ревютата и мненията в някои сайтове и форуми също могат да ви бъдат от полза, за да се информирате още по-подробно.

Гъвкавите възможности за плащане при покупка онлайн също са важен фактор.

Повечето онлайн магазини улесняват своите клиенти, като им дават възможност да платят с кредитна карта, чрез системата на Paypal , Epay  и други или чрез наложен платеж.

В заключение може да се каже, че онлайн пазаруването на дамски обувки ви предлага по-голям избор, най-добри цени, 24 часа в денонощието.

Независимо дали искате само малко да разгледате любимите си онлайн магазини или искате да купите определени продукти, гарантирано ще го направите без много усилия.