Всяка жена притежава в гардероба си различен брой дамски горнища. И има редица добри причини за това. На първо място, те са наистина удобни за ежедневието и могат да ни преведат през куп ситуации. Освен това, са изработени по начин, който позволява да бъдат използвани в тоалетите като слой. Те могат да са както основен, така и допълнителен слой. Дамските горнища са онзи небрежен акцент, от който всяка жена има нужда в гардероба си. Често, те могат да се превърнат в част от нашата ежедневна униформа. Всяка дама може да избере сама дали да използва аксесоари заедно с тях или да заложи на минимализма.

Трудностите, които могат да предизвикат дамските горнища

Дамите са наясно, че най-хубавите дрехи са онези, които пасват идеално на фигурата ни. Точно заради този компонент, изборът на подходящите дамски горнища може да се окаже предизвикателство. В динамичния свят на съвременната жена няма много свободно време за обиколки по магазините. Затова онлайн пазаруването става все по-предпочитана опция от представителките на нежния пол. С което изпадаме в патова ситуация. Как да изберем подходящите дамски горнища, които да ни стоят перфектно без да сме ги виждали и мерили.

Някои дами успяват безпроблемно да се ориентират в стандартната номерация. Това е единият от вариантите. Все пак трябва да се отбележи, че той не винаги е особено надежден. Номерата на дамските горнища понякога варират в различните брандове, от които са изработени. Тук трябва да се отбележи, че дамските горнища се изрязват по различен начин в сравнение с роклите и фланелките. Това е и причината, поради която те не са база за сравнение. С други думи, не можете да изберете дамски горнища с определен размер, само защото носите същия размер рокля. Друга причина, поради която дамите могат да се затруднят за кройките на горнищата е, че те често имат интересни модели, за които е трудно да се прецени как ще изглеждат на тялото.

Решението на проблемите

Всеки от тези проблеми може да бъде лесно разрешен с метода на измерването. Всяка жена, която иска да си купи дамски горнища онлайн от сайтове като elza.bg, трябва да намери две неща. На първо място, ще ѝ трябва приятелка, която да направи измерванията. А освен силния човешки фактор, трябва да се намери и шивашки метър. Това е всичко, от което имате нужда, за да закупите идеалните дамски горнища онлайн.

Изборът

На първо място трябва да се проверят размерите на дамските горнища. Някои сайтове имат линк към таблица с размерите, други предоставят тази информация директно до продукта. Тази таблица ще покаже кои части от тялото трябва да бъдат измерени, за да бъде направен изборът на идеалните дамски горнища.

Следва дамата да свали всичките си връхни дрехи, които могат да променят измерванията. Добре е да е облечена с фланелка или лека риза.

Помолете приятелка да измери частите от тялото, за които са определени параметрите. Това вероятно са обиколката на гърдите, ръкавите, врата, както и раменете. За измерването на гръдната обиколка шивашкият метър трябва да направи кръг около тялото ви. С други думи, така се определя част от номерацията на дамските горнища. Раменете трябва да се измерят до най-пълната им част. Това е начин дамските горнища да прилегнат идеално в тази част. За да изберете дамски горнища с идеална дължина на ръкавите, трябва да се измери разстоянието от върха на рамото до китката.

Следва да се намери размерът на дамските горнища, които най-много се доближават до измерените параметри. Често се случва да не пасваме перфектно в един размер на дамските горнища. Например размерите на врата са за дамски горнища „S”, но размерите на гърдите са за размер „M”. В този случай може да се изберат по-големите дамски горнища за повече комфорт.