Всички знаем как една дори дребна декорация на стената (снимка, картина или дори часовник) може да промени вида на цялото помещение. Искам да ви покажа един лесен начин да си направите оригинална украса за стената. Украса, която не може да си купите в магазините, но която определено ще привлече погледите на гостите ви и ще внесе усмивки по лицата на близките ви.

Какво ще ви трябва за изработката?

Вземете си парче бял картон, голямо листо от стайно или друго растение (с големината на картона или си вземете по-голям картон), хартиено тиксо и спрей с цвят по избор – червено, синьо, златно – според цвета на интериора на стаята.

Как се прави тази чудесна идея направи си сам? Не се притеснявайте, не е никак трудно или скъпо, трябват ви няколко обикновени неща. Дори и да ги нямате, не са толкова скъпи.

Поставете картона върху найлон или парчета стар вестник, за да не изцапате отдолу, когато пръскате със спрей. Вземете хартиеното тиксо и облепете края на картона, образувайки рамка. Поставете листото върху картона, дръжте го здраво и напръскайте със спрея. Оставете боята да засъхне и махнете листото. Внимателно отстранете хартиеното тиксо и почистете останките от боя под него, ако има такива.

Готово! Поставете новата си картина в красива рамка за картини и получавате красива и много оригинална декорация за стена. Окачете я в кухнята, хола или където прецените, че е подходящо. Където и да я окачите, определено ще разведри стаята и всеки, който влезе в нея.

Може да се забавлявате с децата, докато изработвате заедно тази оригинална идея за дома или да я направите като оригинален подарък за рожден ден например.