Напоследък все повече се налага да се грижим за природата и да не ѝ вредим чрез бизнеса. На пазара все повече се налагат хостинг планове, чиито сървъри се захранват само със зелена енергия. Тук сме изготвили списък с най-добрите еко хостинг планове на пазара с оглед на техните функции и цени.

Ако искате да помогнете на света и да спестите и без това ограничените енергийни ресурси, вие можете да изберете хостинг услуга, която се захранва от възобновяеми енергийни източници. Така вие ще помогнете за спасяването на околната среда на нашата планета.

1. Green Geeks, както подсказва и името на компанията, е зелена хостинг услуга. Сървърите им се захранват от вятърна енергия. Този хостинг план ще ви даде възможност да използвате cPanel с всички функции, които съдържа. Техните планове са неограничени от към трансфер на данни и дисково пространство. Освен това можете да разчитате, че в момента, в който се появи технически проблем, можете да им се обадите. Те имат 24/7 клиентски номера. Цената на този хостинг план е едва 6,95 долара на месец и без да навредите на природата.

2. Host Gator предлага зелена хостинг услуга, която ще ви струва 9,95 долара на месец. Този хостинг план ще ви даде възможност да регистрирате неограничен брой домейн имена. Вашият сайт ще има достъп до PHP 5, Ruby on Rails, SSH, Curl. Всички сървъри на този хостинг доставчик се захранват от вятърна енергия. Тази компания е известна с добрата си клиентска поддръжка. Вие можете да им се обадите по всяко време на денонощието всеки ден от седмицата през цялата година. Host Gator е компания, базирана в САЩ, и имат много добре обучен персонал. Настройките на този хостинг план са изцяло за сметка на доставчика.

3. Fat Cow осигурява 100% зелен уеб сайт хостинг план. При този хостинг доставчик има една малка особеност. Той е много по-подходящ за лични сайтове и малки бизнес уеб сайтове. Все пак вие можете да използвате инструменти като Store Building tool, Shopping Cart, както и SSL Secure Server. Освен това вие ще получите и безплатно домейн име. Няма да срещнете затруднения и при инсталирането на WordPress, PhpBB и Joomla. С този хостинг план вие ще имате достъп до 50 долара кредит за платформата за PPC реклама AdWords. Цената на този хостинг план е 7,33 долара на месец. Настройките ви ще бъдат поети изцяло от хостинг доставчика ви.

Причините, които ще ви накарат да изберете зелен хостинг

Има много причини, заради които да изберете зелен хостинг. Една от водещите в списък е консумацията на енергия. Използването на интернет нараства с всяка изминала година. Само в САЩ годишната консумация на енергия възлиза на 2,5 милиарда щатски долара. В световен мащаб разходите стават над 7 милиарда щатски долара всяка година.

Друга причина, поради която да изберете зелен хостинг, е фактът, че цената може да бъде наистина доста ниска. Това може да ви спести наистина много пари, като едновременно полагате необходимите грижи за природата. Освен това можете да се възползвате от някои данъчни облекчения. Освен това компанията ви ще провежда социално отговорна политика, а това няма да остане незабелязано от вашите клиенти, потребители, както и от вашите бизнес партньори.