Закупихте апартамент на грубо завършване и сега искате да знаете какво трябва да се направи след това? Правилното решение, особено след като концепцията за довършителен ремонт на апартамент в нова сграда е много относителна. В крайна сметка практически няма случаи, когато подготовката за него е направена перфектно. Тоест не е необходимо да правите промени, което е изключително рядко. Обикновено собствениците са изненадани, че се оказва, че трябва да се намесват във вече направеното.

Но защо? Добре дошли във фирма за дизайн и ремонт „Ем Строй Ремонти” . Днес искаме да ви разкажем какво много компании за довършителни работи в София предпочитат да замълчат на етапа на първата комуникация. И така, какво трябва да се направи, ако сте приели апартамент с грубо покритие от предприемача.

Какво включва окончателното завършване на апартамент в нова сграда?

Всъщност финото довършване включва само нанасяне на завършващ слой върху всички повърхности, мебели и декори. Тоест, предполага се, че остава да украсите стените, да поставите подовата настилка, да инсталирате контакти и ключове и да инсталирате водопроводно оборудване. Както се казва, просто донесете мебелите и се наслаждавайте. Ако всичко беше толкова просто, тогава тази услуга щеше да бъде в потока на повечето компании, но не е така. Ще ви разкажем по-подробно какви капани могат да ви очакват.

Предварително завършване на апартамент в нова сграда какво е това

От една страна, това е пространство, напълно подготвено за завършващия слой покрития. Но, от друга страна, апартаментът вече разполага с:

  • Собствено разпределение, но не може да се променя без извършване на дейности, свързани с груб ремонт. Тоест на този етап е възможно да се къртят стени, но тогава козметичните ремонти преминават в категорията на основните ремонти. А това са съвсем други пари.
  • Ясно подреждане на контакти, ключове, които категорично липсват в стандартните проекти. Освен ако, разбира се, не искате да ви е удобно и няма удължителни кабели на работната зона на кухнята, за да използвате както кафемашината, така и сокоизстисквачката, а не само една възможност.
  • В допълнение към гнездата, стандартното осветление вече е обмислено, тоест правенето на ниша светлина или зонирането на пространство с помощта на неговите комбинации вече ще бъде проблематично.

Всичко по-горе значително ограничава полета на фантазията по отношение на дизайна. Тоест, ако решите да направите ремонт според дизайнерски проект, тогава ситуацията може да се окаже, както следва. Свържете се с Ем Строй Ремонти, кажете ни за вашите желания. След като ви изслуша опитен интериорен дизайнер, става ясно, че имате нужда от преустройство, инсталиране на допълнителни инженерни системи, например вентилация и климатизация, изграждане на стени за монтаж в баня и т.н. Тоест, оказва се, че след като сте платили груб ремонт при закупуване на апартамент, ще трябва да завършите и повторите част от работата, която се отнася до него отново. В противен случай ремонтът на мечтата ще остане в плановете.

Как да направите ремонт в апартамента на етапи

  1. Поръчайте проект за интериорен дизайн
  2. Извършване на ремонтни дейности в нова сграда

И за вас има няколко препоръки в това отношение.

По-добре е да поверите проектирането и ремонта на апартамент в нова сграда на една компания

Така една организация ще носи отговорност по Договора. В противен случай може да възникнат несъответствия. Например, когато дизайнерският проект на неопитен дизайнер не може да бъде изпълнен поради факта, че е направен неправилно от техническа гледна точка. Или, напротив, когато дизайнерският проект е перфектен, а екипът от работници никога не е виждал на живо висококачествени материали и просто ще ги съсипе.

Не можете да спестите от груб ремонт

Например, разработчикът ви даде бетонна кутия с кабели, свързани към щита и си направил груб ремонт, като си го поръчал от “майсторите” по обявата. В този случай, особено ако не сте проверили правилно качеството на грубия ремонт, получавате съмнителен резултат за парите си. За да изравните стените и да отстраните проблемите с качеството, ще заплатите сума, многократно по-голяма от разликата в цената между майсторите и надеждната организация. Тоест, в опит да спестите пари, вие се обърнахте към компанията “независим майстор” и в резултат на това ще платите повече за работата, отколкото струва при Ем Строй Ремонти.

Къде да намерите интериорен дизайнер

Дизайнерският проект е много повече от триизмерен модел на пространството, създаден, за да ви накара да предчувствате красотата на бъдещия интериор. Тъй като този въпрос предизвиква известно недоразумение сред клиентите, които за първи път се сблъскват с необходимостта да поръчат дизайнерски проект за апартамент в нова сграда, дори подготвихме отделна статия по тази тема .

Няма да се повтаряме, лека полека можете да се запознаете с въпроса. Добавяме само, че един интериорен дизайнер, ако е професионалист и има отличен вкус, няма да работи за нищо. Така че, ако търсите супер специалист на по-ниска цена, значи поемате голям риск. В Ем Строй ремонти цената на проект за интериорен дизайн не е евтина и се прави от дизайнери на пълен работен ден, които сме избрали измежду стотици кандидати. Между другото, ние сме 100% уверени не само в тяхната квалификация, но и в личните качества на нашите служители.

Как да ремонтирате апартамент в един стил

Нека поговорим за създаването на единна концепция. В крайна сметка зависи от способността да направите това дали сте доволни от резултата от работата на интериорен дизайнер. Не е достатъчно само да разберете коя посока в интериорния дизайн е по-близо до вас. Без професионализъм, опит и определен набор от инструменти е невъзможно да се реализира идеята. Например, първоначално е необходимо да се извършат точни измервания преди ремонт. Извършваме ги с помощта на лазерен скенер. След това започва работата по оформлението.

Предполага се движение на стената на нашето мащабирано оформление в офиса на Ем Строй Ремонти. Заедно с клиента сменяме местоположението, изграждаме нови и премахваме ненужни отвори. Всичко това се извършва докато сте напълно доволни от метража и конфигурацията на всяка функционална зона. Ако говорим за модерни концепции, тогава един от популярните трикове е да комбинирате кухнята и хола. Но, разбира се, всичко това е само при условие, че ви харесва тази опция.

В допълнение към монтажа и демонтажа на прегради, освен носещи, разбира се, ние работим върху избора на стила на бъдещия интериор. Но, отново, характеристиката на модерните ремонти е, че можете да смесвате няколко интериорни стила. Тоест, основата е избрана и като интересни акценти са добавени атрибути, присъщи на дизайна в различен стил. Като пример, банята.

Проектиран е с арт деко елементи за апартамент, в който минимализмът е избран като основен стил. Съобразявайки се със стила за всяка стая и нейната отделна част, както и като се има предвид оформлението, се създава единна концепция. След това ви позволява да възприемате интериора на апартамента като цяло. И това се случва, независимо в коя част на жилището се намирате.

Защо ремонта по готовия дизайнерски проект няма да ви хареса

Може би визуално ще ви хареса, но това не е достатъчно. Един наистина висококачествен модерен ремонт на апартамент е  най  -добрата комбинация от стил и комфорт. Тоест, без функционалността на пространството и мебелите терминът добър ремонт няма да работи за свършената работа.

Ако в спалнята е монтирана лампа, която има чисто декоративна функция и можете да гледате само дизайнерския диван в хола, тогава защо имате нужда от всичко това? Не би ли било по-добре, ако искате да прекарате време на дивана в хола, обсъждайки плановете за утрешния ден? И ако на светлината в спалнята би било възможно да четете увлекателни книги преди лягане, без да разваляте зрението си? Отговорите са очевидни, функционалността е незаменим атрибут на модерния ремонт.

Готовите дизайнерски проекти могат да бъдат функционални. Но те са функционални за мнозинството, не и за вас. Тоест, това не е индивидуално създадено решение, което отчита вашите лични навици, вкусови предпочитания и изисквания. Типичният проект няма да вземе предвид какви кухненски уреди използвате.

Това не означава да изберете най-доброто място за спане на вашия домашен любимец. Да, и за основата на прахосмукачката-робот, гнездото може да бъде само в хола. И защо трябва да поставите оборудването на видно място и да използвате удължителни кабели? В крайна сметка можете да се свържете с Ем Строй Ремонти и да обмислите всеки детайл предварително.

Как да направите ремонт в нова сграда с „Ем Строй Ремонти”

Просто трябва да изберете удобен начин за комуникация и след това ще ви разкажем подробно за етапите и условията на взаимодействие. От важните точки, нека добавим, може би, още нещо. Извършваме ремонти до ключ, независимо от етапа, в който се намира жилището към момента на контакт с нашата компания. Цялата работа се извършва от щатни високоспециализирани служители на „Ем Строй Ремонти”.

Фиксираме цената и условията в договора, не вземаме авансово плащане за работата, вие плащате ремонта на етапи, тъй като е завършен. Всичко е с гаранция до 5 години! Ако сте Заинтригуван! В този случай е време да ни пишете чрез WhatsApp или Viber месинджъри 0896221099  или да ни се обадите.

За статията:
Довършителни работи на апартамент в нова сграда
Заглавие:
Довършителни работи на апартамент в нова сграда
Описание:
Какво включва окончателното завършване на апартамент в нова сграда? Ще ви разкажем по-подробно какви капани могат да ви очакват...
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: