Две вълшебни думи

Чудили ли сте се кои думи са вълшебни? Сигурно отговорът на този въпрос, който Ви изниква първо на ум е: “БЛАГОДАРЯ”, “МОЛЯ”, “ОБИЧАМ ТЕ”, “ЗАПОВЯДАЙТЕ” и т.н. Съгласни сме с Вас, това наистина са вълшебни думи. Чрез тях изразяваме благодарността си към другите хора от обкръжението ни или случайно срещнати на улицата, разкриваме чувствата си или просто културно си искаме нещо, от което имаме нужда. Затова те са вълшебни, могат да ни помогнат в различни ситуации от живота и чрез тях да отворим нови възможности или “врати” към тях.

Въпреки всичко изброено по-горе, ние ще Ви предложим и една друга гледна точка относно две вълшебни думи, които съществуват и помагат за отварянето на входните врати. Това са “БУТНИ” и “ДРЪПНИ” или по-известни като “PUSH” и “PULL”. Тези двойки думи се намират на повечето входни врати във Велико Търново на общественоадминистративните сгради, магазини, салони за красота, сервизи, кафенета, ресторанти, офиси и т.н, места които посещаваме ежедневно. Дори някои домакинства поставят такива лепенки или табели на домовете си, за да предизвикат усмивката на своите съседи и приятели, идващи им на гости.

Неоспорим факт е, че чрез тези две думи ние можем буквално да отворим много врати, които се изпречват постоянно в ежедневието ни, затова и ги наричаме вълшебни. Те ни улесняват при определяне посоката на отваряне на входната врата, при влизането ни в определен обект. Дори и да не можем да четем, често са съпроводени със снимка, на която е указано как да действаме.

Само не забравяйте да погледнете и работното време на обекта. В случай, че той е заключен може да влезете заедно с вратата, което ще се счете за влизане с взлом и в последствие може да имате неприятни ситуации. В този случай двете вълшебни думи, за които Ви писахме, за Вас няма да бъдат толкова вълшебни. Другият вариант за отваряне на входната врата е да пробвате с думите: “Сезам, отвори се!”, но и така едва ли ще достигнете желания ефект, но поне няма да има лоши последствия за Вас.

За статията:
Две вълшебни думи
Заглавие:
Две вълшебни думи
Описание:
Чудили ли сте се кои думи са вълшебни? Сигурно отговорът на този въпрос, който Ви изниква първо на ум е: "БЛАГОДАРЯ", "МОЛЯ", "ОБИЧАМ ТЕ", "ЗАПОВЯДАЙТЕ" и т.н.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: