Папая, сандалово дърво, масло от жожоба, нероли … често виждаме тези полезни съставки в козметиката, но рядко мислим, че зад тези имена се крие нещо наистина вълшебно.

Какви са техните полезни качества и каква тайна крият. Нека научим сега, а преди това научете за Atache БИОЛОГИЧНА ТРОЙНО-АНТИОКСИДАНТНА НОЩНА ЗАЩИТА, създадена изцяло от натурални съставки.

Папая

Този плод днес е широко разпространен при кубинците, но идва отдалечените страни на маите. Животът на дървото, което виждате е много кратък – само пет години. Но колко от неговите плодове витамини, пектин, минерали, органични киселини, ензими се използват в името на красотата.

Не е изненадващо, че екстрактът от папая е част от красотата на толкова много козметични средства. Опитайте и вие сами хидратираща маска за лицето и ще усетите чудотворната сила и въздействие, които да подобрят настроението ви.

Сандалово дърво

Сандаловото дърво се смята за свещено в древна Индия и Китай. Аромат му отдавна се използва в практиката на медитация. Той също така е установил себе си като добър афродизиак. Сандаловото масло е чудесно за всички типове кожа. То се използва за изглаждане на бръчки, затягане на лицето, придаване на тон и освежаване, както и се бори с подуване под очите и възстановява структурата на косъма. Освен това, може да лекува настинки и пречистена тялото от токсини. Някои твърдят, че сандалово дърво може да разкрие таланта. Така че опитайте го. Все в някой аспект ще заработи на пълна мощ и за вас.

Масло от жожоба

Полезните свойства на маслото от жожоба се познавали от край време щом станело дума за красота. Но ето, че малко хора знаят, че това масло е, всъщност, течен восък. И най-изненадващ е неговия състав. Подобно на естественото покритие по човешката кожа, маслото от жожоба има способността да образува защитен слой върху кожата и активно да проникне дълбоко в тъканите. Така прави кожата красива и здрава. Маслото от жожоба често е включено в състава на козметика, която се стреми да предпази от замръзване и вятър, бори срещу целулит и стрии, намалява подуване и възпаление, изглажда бръчки. Ето този магьосник си струва да бъде в чантата на всяка жена.

Негово Величество, Нероли!

Произхождащо на латински „Neroli“ … звучи добре, нали? А името на маслото в превод от италиански е принцеса. Много обаче не са наясно, че това прекрасно масло може да елиминира недостатъците на кожата: розацея, разширени вени, акне, повърхностни дефекти и подмладява кожата. То стимулира растежа на нови клетки, освежава лицето и намаляване на бръчките.

Но защо цената е толкова висока, ще попитате вие? И отговорът е защото за изработка на един литър масло са нужни около един тон от Neroli цветя. Следователно, цената е единственият недостатък. Но когато става въпрос за младост и красота, с изключение на цената, нероли оглавява класацията.

Разбира се, това не са далеч всички екзотични съставки в козметични продукти.

Вгледайте се внимателно във всеки един инструмент за красота и сами ще се уверите, че в най-добрите козметични продукти винаги присъстват – папая, или нероли или жожоба за високо качество.

Време е да ги опитате. Козметиката може да подобри настроението, не само самочувствието. По този начин ще научите и кои са любимите ви продукти за всеки ден.

За статията:
Екзотика в козметиката:  Какво е това?
Заглавие:
Екзотика в козметиката: Какво е това?
Описание:
Папая, сандалово дърво, масло от жожоба, нероли ... често виждаме тези полезни съставки в козметиката, но рядко мислим, че зад тези имена се крие нещо наистина вълшебно.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: