В домовете главно има две водещи неща, които създават интериора. Едното са мебелите, без които не можем, а другото допълнения за максимален комфорт и хармония. Завесите и щорите са една част от втората група. Ето, защо е важно да им отредите подобаващо място във вашия дом и времето за избора им.

Решили сме да променим малко интериора на жилището си. Искаме промяна, но възможностите ни не са кой знае колко големи. Едно от нещата, от който може да се възползваме е подмяната на пердето например. За целта не ние нужна помощ от фирма за почистване на апартаменти, а само малко идеи.

Едно перде не струва кой знае колко, но подходящо подбрано по цвят и материя може да създаде много уют и приятна обстановка. Вариантите за перде са много и те зависят най-вече от вашия вкус и от помещението, в което ще се сложи. Може да изберете едноцветни пердета или пъстри такива. Материите също са най-разнообразни. Има прозрачни, дантелени, плътни и т.н. Дължината на пердето също е различна и отново зависи от вашия вкус.

От друга страна щорите все повече навлизат в употреба и при тях има варианти и безброй много цветове решения. Може да избирате между външни и вътрешни щори. Вертикални, хоризонтални платнени и от друг вид материал. Също голямо разнообразие. Без значение кой вариант ще избере щори или перде и двете имат предимства и недостатъци. Например пердето по-лесно се почиства просто го сваляте и го пускате в пералнята. При щорите е малко по-трудоемко почистването. Изисква време и търпение за да се свалят и после почистят. Да но ако говорим за спиране на слънчевите лъчи щорите са със предимство пред пердетата, дори те да са от най-плътна материя. Така, че отново трябва сами да прецените кое ви харесва повече и кое е най-удачно и практично за вашия дом. А ако имате нужда да изхвърлите старите мебели потърсете фирмите, които извозват стари мебели.

За статията:
Какво да изберем - перде или щори
Заглавие:
Какво да изберем - перде или щори
Описание:
В домовете главно има две водещи неща, които създават интериора. Едното са мебелите, без които не можем, а другото допълнения за максимален комфорт и хармония.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: