В началото, когато на пазара започнаха да се появяват флашки, те изглеждаха по следния начин: малки правоъгълници, в различен цвят, с много малки, почти незабележими,  разлики в размерите, и с различен начин за предпазване на накрайника. Някои са с капачка, на други накрайникът се прибира и изважда чрез плъзгане, на трети капачето е захванато за самата флашка и само трябва да се завърти, и т.н.

Днес обаче, може да срещнете флашки с какви ли не странни и причудливи форми. Такива, че дори да не може да разберете, че предметът който гледате, всъщност е флашка.

Като цяло, флашките са най-малкият носител на информация, който безпроблемно може да бъде сложен в джоба, и занесен навсякъде, където би Ви бил необходим. Дори има такива, които с micro USB накрайник, подходящ и за различни смартфони.

Нека сега обаче, да си поговорим за нестандартните дизайни на флашките днес. Покерният гигант Poker Stars пусна на пазара флашка, която има вид на чип за покер. Тя е подходяща за подарък на Вашите близки и приятели, които са запалени по тази игра.

Има флашки, които са с формата на златно кюлче – перфектен подарък за всеки бижутер, и всяка дама (знаем, че всички жени обичат скъпоценностите, и макар флашката да не е наистина златна, тя ще очарова всяка жена).

 Онези флашки, които изглеждат като куршум, са подходящи за подарък на всеки ловец. Флашка с форма на халба с бира, е подходяща за всеки, който обича нагарчащата газирана течност.

Флаш паметта във формата на сърце пък, може да бъде подарена на всяка любима жена. Тя е уникален и функционален подарък, а освен това е оригинална и симпатична.

Има и ред други флашки, коя от коя, с по-нестандартен, интересен и причудлив дизайн. Всички те са подходящи за подарък на всеки колега, приятел, близък и т.н., в зависимост от неговите хобита и предпочитания. Изберете флашка с подходящ дизайн, за всеки, според неговото хоби или занимание.