Покупката на недвижимо имущество е важна крачка напред в живота на всеки млад човек, който иска да се отдели от родителите си и да изгради свой собствен дом. Доста от тези  хората обаче не смеят или нямат достатъчно средства, за да закупят недвижими имоти и предпочитат първоначално да ползват жилище под наем. С времето обаче решават, че могат да инвестират сумата за наем в свое собствено жилище като се възползват от ипотечните кредити, предлагани от банковите институции.

Ако искате да станете собственик на недвижимо имущество, но нямате достатъчна сума пари, то можете да разгледате офертите за имоти, които са обявени на търг от съдия-изпълнител.

Къде да търсите такива обяви?

Има много сайтове за обяви на недвижими имоти. Доста популярен сред тях е Imotifree.bg като в него ще откриете точна и полезна информация за имоти, предлагани от съдия изпълнители.

Какво представляват обявите за имоти от съдия-изпълнител?

Или иначе казано това са имоти на хора, който са теглили ипотечни заеми, но не са могли да ги изплатят или на хора, който са ставали гаранти. След като собственикът не може да погасява задълженията си към банката, тя става едноличен собственик и за да възвърне отпуснатите средства по дадения заем, тя дава имотите на съдия-изпълнител. Обикновено цените им са значително по-ниски, тъй като целта е както казахме банката да възвърне отпуснатия кредит (главницата).

В повечето случай имотите от съдия-изпълнител се обявяват на търг, което ще рече, че всеки кандидат-собственик дава цена, която трябва да бъде на първоначално обявената, след което се избира този, който е предложил най-високата. Това от друга страна е идеална възможност за много, които нямат големи финансови възможности, но пък искат да притежават собствен апартамент, къща или друг вид недвижими имоти, да се сдобият с такива на по-ниска цена.