Има множество трикове, които ще формализират дизайнът на един малък апартамент, така че да изглежда все по-просторен. Ако една малка жилищна площ е с висок таван, може да използвате една интересна техника, като създаването на второ ниво. На втория етаж, обикновено се поставя просторна спалня. Стълбището, води към второто ниво, може да се използва с предимство. С всяка стъпка, можете да използвате чекмеджето за малки предмети. Това няма да претрупва помещението и ще създаде модерен интериор.

Ако домът ви не е много просторен апартамент, заради куп излишни шкафове и маси вижте и кой може да ви е от полза, когато се налага извозване на стари мебели от апартаменти.

Ако таванът е нисък в апартамент – не се притеснявайте. Той може да се повиши леко визуално. За да направите това, просто трябва да го боядисате в цвят, който е най-малко един тон различен от цвета на стените. Можете също да използвате светли тапети върху тавана. По този начин, визуално да направите тавана по-висок, което означава, че стаята ще изглежда по-голяма;

Специалистите препоръчват използване в малки апартаменти и нанасяне на светли цветове и нюанси. От тъмни цветове е по-добре да се откажете. Тъй като съществува риск, че тези цветове ще направят стаята още по-малка, което със сигурност не си струва.

Тук също има и доста голяма роля осветлението на стаята. В малката жилищна площ трябва да има лек фон, но прекалено големи полилеи не е необходимо да се използват. Това е особено вярно за помещения с много ниски тавани. Идеално се вписват в интериора на малката зала с прожектори. Това е много важно и когато става дума за подредба на мебелите правилно. За да направите това най-добре е да се използва мебели-трансформатор. Те са идеален вариант, който ще спести голяма част от пространството. Например, един диван-трансформатор може да се използва като легло и място за почивка. Вътре в дивана може да сложите всичкото спално бельо. Ако спите върху канапе, такова може да е неудобно, винаги можете да опитате със спалнята, вграден гардероб. Това гениално решение е подходящо изключително много за малки апартаменти. През деня това легло е абсолютно невидимо, а през нощта се превръща в уютно и чудесно място за сън.

Ако едно семейство има деца, ще изглежда чудесно двуетажно легло в детската стая. Този вариант е подходящ за семейства с повече от едно дете. И можете да си купите двуетажно легло с едно двуетажно или кът с по-ниско ниво. Това също така ще направи по-просторна стаята на детето.

Ако говорим за стил, който е по-подходящ за малки пространства, разбира се, трябва да се обърне внимание на минимализъм. При проектирането на малки апартаменти, направени в този стил, се препоръчва използването на минимум мебели и декор. Например, от малки сувенири и статуи, разпръснати из къщата е по-добре да се откажете.

Обемни и тежки завеси добре да са от тънки материи. И ако имате красива гледка на апартамента, като цяло, могат да се освободят помещенията. Така ще изглежда по-голяма и по-ярка стаята.

За визуално уголемяване на малък апартамент, можете да използвате голям брой огледала. Също така висящи огледала, може да инсталирате и в една от стаите на гардероб или до тавана.

Придържайки се към тези прости правила, не може просто да се изградите луксозен и комфортен апартамент, но за да стане най-малко визуално с по-големи и по-просторни стаи може да опитате с разчистване на апартамента от излишни мебели.

Намирате ли за успешни решенията. Време е да опитате някои от тях!