Повечето хора рядко влагат въображение и творчество при избора на врата, като се придържат към класическите стандартни модели, при които основните характеристики са надеждност и дълготрайност.

Много дизайнери от цял свят са постоянно в търсене на творчески идеи, които след това се прилагат в част от обзавеждането, както и при разнообразието от врати във Варна. Ние ще ви запознаем с част от тези идеи, които ще ви е трудно да повярвате, че съществуват, но тe са с много голяма функционалност.

Интериорна ThreeStyle врата

Основната идея на тези врати е, че всеки може да се чувства специален, независимо от ръста си. Ето защо дизайнерите правят вратата “три в едно”, за всеки член от семейството – за дете, юноша и техните родители. Дизайнерите смятат, че този дизайн позволява на детето да не се чувства изолирано и самотно.

Американска компания произвежда и интериорни врати за деца, състоящ се от две половини. Откритата горната част позволява на родителите да наблюдават детето, а в долната част, детето лесно може да стигне до майка си в другата стая.

Колекция на Седемте врати на японския  дизайнер Оки Сато

Както подсказва името, серията се състои от седем врати, всяка от които е уникална по рода си. Въпреки объркващата структура, вратите са напълно функционални.

  1. Врата Corner (ъгъл) е разширена, така че този модел е подходящ за хора с увреждания, които са в инвалидни колички.
  2. Моделът Wall (стена), тук дизайнерът интерпретира вратата като независим елемент от интериора и цялостно се вписват в общата тема на стените му, които са традиционно декорирани с лавици и картини.
  3. Врата Кumiko е кръстенa на древна японска художествена колекция от дървени летви, прикрепени към панели, без използването на нито един пирон.
  4. Врата Hang, интересното при нея е, че под дървената облицовка има ламарина, където можете да окачите  с помощта на магнити най-различни елементи.
  5. Дизайнът на интериора врата Slide  е проектиран така, че можете отваряте по хоризонтала три отделни  секции,  като по-този начин можете да осветите помещението или да наблюдавате малки деца в стаята.
  6. Врата за бебета, тя се състои от две независими врати, като малката странична врата е по широка.
  7. И последната врата е Lamp. Тя е оборудвана с вградена LED лампа.