Дом и Градина

Избор и инсталиране на врати

Интериорни врати

Каква интериорна врата да изберем и как да я инсталираме?

Избирането на врата включва много повече от това просто да се хареса на външен вид. Ето какво трябва да знаете, за да да сте сигурни, че вашите врати и обков ще издържат.

Те се отварят с лактите, краката и понякога дори с ръце. Те са обект на блъскане при караници, на тях се тропа, ритат ги и им влияят елементите. Нашите интериорни врати са обект на много различни въздействия, така че е важно да се изберат правилните.

Вратите се отварят и затварят 10 000 до 20 000 пъти, така че е препоръчително да са с най-високото качество, което можете да си позволите. Търсете твърди метални части и избягвайте пластмасата. Много строители използват дръжки, които не издържат и пет години, преди да се повредят. Помислете за разходите! Колко енергия отива в изработването, опаковането и доставката на дръжки за врати, които трябва да се сменят на всеки 10 години?

При планирането на размера и отварянето на вратите, помислете за това как всяка врата ще засегне пространството около нея. Някои врати остават отворени повече от колкото затворени. Ще закрие ли някоя врата част от стената, където искате да поставите мебели?

Често се задава въпроса, дали може да се превърне неудобната врата с панти в плъзгаща врата по време на ремонт. Все пак трябва да се мисли за това, дали отворената врата може да блокира ключове за осветление или контакти. Също така, имайте предвид, че една плъзгаща врата често оставя под ъгъл директна видимост между стаите в затворено положение и не осигурява най-здравото уплътняване, като обикновена врата с панти, така че не очаквайте същата степен на уединеност.

Непрозрачното остъкляване е добър начин да се просветли тъмния коридор, без да жертвате личното пространство в една спалня или баня. Ако има съществуващи други врати, може да се обмисли замяна на една или повече от тях с такива с матирано стъкло.

Често се налага вратите да се подрязват, когато се сложи килим или нова подова настилка в една стая. За да се скъси една врата, тя трябва да се свали от пантите и го сложи на подходящо място за рязане. Преди да се отбележи линията на срязване, може да се залепи предпазна лента. Когато се изрязва вратата с циркуляр, тази лента ще намали нараняванията по ръба, причинени от триона.

  1. Това ми хареса: Те се отварят с лактите, краката и понякога дори с ръце.
    :))
    Оригинално написано за популярна тематика, за която като че ли няма какво повече да се каже.

Остави мнение

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Приятели: Кулинарни рецепти

Партньори|Sitemap