Детската стая в един дом е онова кътче предназначено само за вашите деца, където те прекарват по-голяма част от времето си в писане на домашни, игри и забавления. За да превърнете това пространство в тяхното любимо и уютно местенце помислете за техните интереси при декорирането. Пердетата са онзи елемент от цялостния дизайн, допълващ веселата атмосфера в стаята им ,за да е приятно и през деня и вечерта.

Изборът на пердета зависи главно от това дали става въпрос за новородени, малки деца или за по-възрастни деца. Също и от това, дали стаята е за момиче или момче. Материята – важна особеност, която не е за пренебрегване, преди покупката.

При дизайн на бебешки стаи може да експериментирате с цветовете и моделите, в които ще са пердетата и завесите. Всичко зависи изцяло от вашия вкус и усет за съчетание на нюанси и стил. Препоръчително е за новородени и много малки деца, избраната цветова гама да е в по-топли и нежни тонове, изчистени текстури придаващи спокойствие. По-тънките и леки завеси в светли нюанси ще пропускат повече слънчева светлина и ще накарат стаята да изглежда жизнена и комфортна за бебетата. Може да предпочетете и по-тъмни завеси, ако пък прекалено ярката стая пречи на бебето ви да поспи спокойно за по-дълго време.

При избора на пердета за украсяване на детската стая, особено внимателно трябва да се подбира материалът, от който са изработени. Сполучлив избор са материите с високо качество, екологично чисти, лесни за почистване и поддръжка. Платове, които лесно се измиват, запазват оригиналната си форма за дълго време и се уверете, че няма да създават здравословни проблеми на децата.

Дължината на завесите в ранните месеци на децата не е проблем, но когато те растат и почват да се раздвижват повече и се научат да ходят, дългите пердета и всякакви свободно висящи въжета, вериги стават опасни. За да осигурите тяхната безопасност изборът ви трябва да е в полза на по-къси декоративни пердета и леки и свежи завеси. По-големите деца, които вече лека полека са почнали да показват характер и предпочитания, при декориране на тяхното лично пространство се съобразете с интереси им. Разговаряйте с тях, попитайте ги какво би им харесало, предпочитания за цвят, за шарки и десени. Момичетата обикновено харесват мотиви на приказните русалки, барбита, котенца и завеси предимно в розови и светли нюанси. В така обзаведена и украсена стая малките Ви момиченца се чувстват като истински приказни принцеси. За момчетата предпочитаните цветове за завеси са в тоновете на синьото, зеленото и по-смели, тъмни тонове. Съобразяването с техните желания ще ви улесни, ако той харесва спорта, може завесите, които ще купувате да са с апликации на футболни звезди, смели рицари и принцове. Много търсените завеси за момчета са с мотиви на герои от детски приключенски филми, апликации на коли и кораби.

Популярни днес са детските флуоресцентните завеси и панел завеси тип японска стена, украсени със звезди и планети, светещи през нощта. Те ще ги накарат да се пренасят в загадъчния фантастичен свят на вселената.

Има много и най-различни модели и цветове завеси и пердета подходящи за стаите на деца – момчета и момичета. Посетете нашия онлайн магазин за пердета и завеси, за да се уверите сами и да изберете любимите за стаите на вашите деца.

За статията:
Как да изберем пердета за стаята на децата?
Заглавие:
Как да изберем пердета за стаята на децата?
Описание:
Детската стая в един дом е онова кътче предназначено само за вашите деца, където те прекарват по-голяма част от времето си в писане на домашни, игри и забавления.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: