Детската стая е едно от най-важните места за всяко дете. Тя е неговата крепост и мястото, в което то расте, учи и се чувства сигурно и защитено, именно по тази причина тя трябва да бъде избрана и направена без компромиси. Ето защо е хубаво много добре да проучим какво точно очаква нашето дете и как то би се чувствало най-добре, преди да решим да поръчаме мебелите за неговата детска стая.

Избор на детска стая

Ето и няколко момента, с които да внимаваме при избора:

  1.  Определено на първо място трябва да поставим цвета. Много е важно той да бъде съобразен с вкуса на дете и разбира се с пола му. Повечето онлайн магазини за мебели разполагат с детски стаи за момичета и за момчета, като според цвета можем лесно да се ориентираме, коя за кой пол е по-подходяща.
  2.  На второ място трябва да помислим за комфорта на детето. Дали да изберем комплект детска стая, която да съдържа няколко компонента или да “сглобим” само комплекта? Определено първият вариант ще ни бъде по-лесен и изгоден. Лесно може да се намери комплект с легло, ученическо бюро, секция и гардероб за скромните 400 лв. Така ще постигнем еднотипност на мебелите и красотата и стилът са сигурни.
  3.  Изключително важен момент при избора на детска стая е сигурността. Важно е да сме подготвени, че детето, освен да чете и спи ще лудува в стаята си и именно по тази причина трябва да помислим за мебелите в нея и за това колко са безопасни.
  4. Както знаем децата не обичат да пазят и по тази причина често се налагат поправки в техните стаи, дори понякога се налага да се купят нови мебели, което определено не е изгодно за семейният бюджет. По тази причина не трябва да пренебрегваме и цената на мебелите. Хубаво е да не правим компромис в качеството, като в същия момент цената е изгодна.
  5. На последно място ще поставим уюта и съвместимостта на мебелите в стаята на детето с тези в останалата част от къщата. Хубаво е да ги съобразим с цялостната стилистика на нашия дом.