Критерии за избор на столче за кола

Столчето за кола е важна част от обзавеждането на колата. По този начин ще се осигури безопасността за детето.

Има няколко момента при избора и закупуването на бебешко столче за кола. Ако те не са спазени, може да се стигне до фатални последици.

Цялостната информация за столчето и мястото му в колата

Столчето за кола е необходимо за всяко едно дете от самото му раждане до навършване на 7 годишна възраст. За да сте сигурни за безопасното движение на вашето дете, трябва да планувате закупуването на количката още преди да се е родило детето.

Когато вземате детето от болница след раждането ще ви е необходима кола, за да го приберете. Тя трябва да създаде удобство, както на майката, така и на новороденото. За да се осигури безопасно предвижване е необходимо да се използва столче за кола, в което да се постави детето и да му се осигури безопасно пътуване.

В много държави има закони, с които се задължават водачите да пътуват само с поставено детско столче в  кола при наличието на малко деца в нея до 7 годишна възраст при определена височина и тегло.

Трябва внимателно да се изчетат правилата за монтаж и използването на столчетатаза да се избегнат жестоките катастрофи с фатален край. С правилна употреба на столчето се предотвратява много лоши неща. При правилно поставяне на столчето и здравото му закачване си осигурявате приятни и безопасни моменти  при пътуването.

Как да се избере седалка, за да се осигури безопасност?

Всички автомобилни  детски седалки отговарят на строги  стандартитехнически  и пожарни, произведени качествено и проверени преди да се пуснат на пазара. Така, че може спокойно да се закупят от магазините съобразявайки се с възрастта и теглото.

За предпочитане е да се закупуват нови седалки, а не ползвани или от няколко годиниза да са налице новите стандарти  и последни изисквания  за качеството им  и да се осигури по този начин безопасното пътуване. Правилното им поставяне  и използване е от голямо значение  за живота на децата.

Седалките по своето предназначение  са няколко групи.

Нулевата група е за деца до 10 килограма около 1 година.

От 0 години до 1 година. Тази група е предназначена за деца над 18 месецамежду 1 и 4 години.

2,3  годинигрупата е предназначена за деца от  от 2,3  години до 38 месеца.

Има специални трансформатори, които пригаждат колата за необходимата възраст и тегло. Този модел се монтира без усложнения със специални ремъци за превозното средство. Моделът е за предпочитане,тъй като е лек  – около 9 килограмаИ в него са монтирани насипни ортопедични възглавници, необходими за здравето и комфорта на детето ни.

Използването на всяка една от седалките ще осигури спокойствие и безопасност за детето и цялото семейство.