Родителите на близнаци знаят, че избора на количка за тях е толкова важно, колкото избора на нов автомобил. Дори по-важно, добрата количка ще осигури лесното и удобно придвижване по парковете, на излет или почивка. За съжаление няма идеално решение за всички, защото различните родители имат различни изисквания, и има толкова много възможности, които съществуват на пазара, че изборът може да стане доста объркващ! Затова най-добрия начин е да решите какво точно търсите и след това да прочутите всички модели, които отговарят на вашите изисквания. Решете какъв стил бебешка количка за близнаци отговаря на вашите изисквания.

Първото е свързано с вида на количката, която търсите. По същество имате две възможности:

Първата възможност е модела рамо до рамо, в която и двете деца седят едно до друго. Втората възможност е модела тандем, в която седалките са една пред друга.

Рамо до рамо количките обикновено са със същата дължина като единичните, но са по-широки и качването им в кола или градския транспорт е доста трудно. Но пък на пазара за леки коли има и такива, които могат да вършат тази функция. Маневрирането с тези колички за близнаци е доста трудно, а и както знаете колко са тесни българските тротоари, то придвижването става доста трудно. Плюсовете при количките рамо до рамо е, че и двете деца виждат всичко без ограничения.

Тандем количките за близнаци са по-лесно за движение, в смисъл, че са широки колкото единичните колички и така са добри за малки и големи магазини и тесни пространства. Много от моделите са съвместими със седалките за коли, като се разглобяване и се слагат на седалките. Предлагат също разнообразие от възможности за модификации: бебетата обърнати едно към друго или и двете обърнати към майката или двете обърнати напред. Минусите при този вид колички е, че едно дете винаги ще има по-малко пространство за краката и гледката ще е му е ограничена. Друг минус е, че на предната седалка има ограничена възможност за облагане. Тандем количките са по-тежки в сравнение с количките за близнаци рамо до рамо и могат да бъдат доста обемисти, дори когато са сгънати. Така че си струва първо да проверите кои видове колички ще се поберат в багажника на автомобила ви, преди да я закупите.

Има и друг вид колички за близнаци, които са на разположение, като джогинг-двойни колички, които са рамо до рамо триколесни моторни превозни средства с допълнителна стабилност по аеродинамичната форма.

Определете колко време ще използвате количката, също и с какъв бюджет разполагате. Ако сте сигурни, че ще я използвате нон стоп, то тогава е по-добре да си купите по-скъпа количка и по-здрава.