До преди няколко години безжичните винтоверти бяха от специалните ударно пробивни машини, които рядко се срещаха по рафтовете на магазините. Днес вече може да видите всеки търговец да предлага по няколко модела и ще чуете звука от работата с тях, наподобяващ картечница, минавайки покрай строителни площадки. Когато един инструмент спечели толкова голяма популярност, е нормално да се запитате какво става и дали не пропускате нещо.

За да пресеем плюсовете и минусите на винтовертите, се обърнахме към професионалистите в бизнеса с ударно пробивни машини и винтоверти от Bagira.bg. Ето какво съветват те:

 1. Съвет: Всичко зависи от въртящия момент
  Завивайте безпроблемно дълги винтове. Винтовертите генерират много въртящ момент. Това е тяхното предимство пред стандартните отвертки. Това означава, че можете да навиете голям винт (или да направите дълбока дупка) с малък бит. Без пилотни дупки, без умора.
 2. Съвет: Не се използват само за завиване на винтове
  Винтовертите могат лесно да работят с битове за пробиване на дупки, действайки като дрелка, но с почти два пъти по-големи обороти. С по-големи битове, те работят в ударен режим с голям въртящ момент, така че по-добре използвайте малки.
 3. Съвет: Работа с една ръка
  Управлението на този вид ударно пробивни машини е лесно дори с една ръка. При стандартната отвертка трябва здраво да натискате докато навивате винта. С винтовертът не е така. Силовият натиск, който се произвежда при въртящия момент, създава и известно напрежение. Това означава, че не е нужно да натискате толкова силно. Инструментът е страхотен за ситуации, когато се налага работа с една ръка.
 4. Съвет: Единственият инструмент за винтове, който някога ще ви трябва ли е винтовертът?
  Може би. Този полезен тип от ударно пробивните машини ще се справи с всяка работа и повечето майстори вече са се отказали от старите инструменти. Но когато не е необходим висок въртящ момент, повечето от нас предпочитат да си спестят шума и посягат към обикновените отвертки и свредла.
 5. Съвет: Много шумни
  Защитете слуха си, тъй като винтовертите са шумни. Носете слушалки или тапи за уши, когато работите с ударно пробивни машини.
 6. Съвет: Това не е бормашина
  Работата на винтовертът наподобява тази на бормашината и звучи почти по същия начин. Но двете ударно пробивни машини не могат да бъдат взаимозаменяеми. Импулсите на винтовертът се възпроизвеждат така, че да генерират въртящ момент, а не силни удари напред.
 7. Съвет: Използвайте само шестостенни приставки
  Сондажен вал с шарнирен вал
  Шайбата на винтоверът работи само шестостенни битове. Смяната им става бързо и лесно.
 8. Съвет: Размери и мощност
  Обикновено има голяма разлика във въртящия момент между 12 и 18-волтовите модели. Но някои от 18-волтовите винтоверти са невероятно компактни – не много по-големи от 12-волтовите. Големият въртящ момент, заедно с удобните размери, правят 18-волтовите версии по-предпочитани.
 9. Съвет: Лесен за използване
  Въпреки въртящия момент, винтовертът е лесен за работа. Може би си мислите, че екстремният въртящ момент ще оказва натиск върху ръката ви, но не е така. По причини, които Исак Нютън би могъл да обясни, винтовертът всъщност изисква по-малко усукване на китката, отколкото стандартната отвертка. Не се заблуждавайте от чувството на мъжественост, което усещате, когато без усилия поставяте голям винт. Малко момиченце ще се справи също толкова лесно.
 10. Съвет: Помислете за купуването на комплект от няколко ударно пробивни машини
  Възможно е да спестите, ако купите комплект от два или повече инструмента. За малка сума пари отгоре, можете да добавите дрелка, бормашина или друг инструмент в колекцията си.
 11. Съвет: Подгответе се за работа
  Повечето от приставките, които се предлагат в комплектите с аксесоари към ударно пробивните машини, ще ви бъдат полезни. Цените на тези набори не са високи и повечето от тях рано или късно ще ви потрябват. Купуването им в комплект ще ви спести пари. Вземете марка, която е доказано здрава и с дълга продължителност на живота.
 12. Съвет: Всички изглеждат еднакви на външен вид, но в действителност не е така
  Основната разлика в моделите е как те прехвърлят въртящия момент от акумулатора към гнездото. Два винтоверта с подобни размери могат да имат значителна разлика в броя въртящи моменти в секунда. Посъветвайте се с консултантите в магазина относно това.

Съвет: Оглеждайте се за промоции, когато решите да купувате ударно пробивни машини. Не се изненадвайте, ако намерите по-ниски цени на определени места. Възможно е да попаднете на отстъпки в диапазона от 10 до 20%!

За статията:
Как да изберете най-добрият винтоверт за вас?
Заглавие:
Как да изберете най-добрият винтоверт за вас?
Описание:
За да пресеем плюсовете и минусите на винтовертите, се обърнахме към професионалистите в бизнеса с ударно пробивни машини и винтоверти.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: