Дисковите брани намират широко приложение в земеделието и градинарството, където се използват за обработка на почвата. С помощта на този инструмент, земеделците могат лесно да се отърват от големите буци пръст, които често се образуват в следствие на първоначалната обработка на земята с плуговете.

Ако до сега не сте работили с дискови брани и няма почти никаква представя за тях в тази статия ще споделим с вас няколко важни стъпки, които ще ви напътстват в употребата им.

 • Стъпка 1 – Избор на дискови брани
  Безспорно това е най-важната стъпка, от която ще зависи понататъчната обработката на почвата. За това и специалистите съветва всички млади земеделци, че първото нещо, което трябвате да направите е да изберете подходящия за вас модел дискови брани. На пазара се предлага голямо разнообразие, но вие трябва да съобразите избора си спрямо земята, която ще обработвате и трактора, с който разполагате. През годините дисковите брани MASS са се утвърдили като едни от най-качествените заради тяхната изключителна здравина и висока ефективност.
 • Стъпка 2 – Монтаж
  След като се закупили своите брани следва да ги прикрепите към задната част на вашия трактор, който ще ги тегли. Свързването може да се осъществи по няколко начина, но един от популярните е триточковото свързване. За ваше улеснение ако сте избрали да закупите дискови брани MASS няма да ви се налага да регулирате нито ъгъла нито дълбочината на проникване в почвата, защото те са с фиксирани такива. Производителите са взели това решение на базата много тестове, в следствие, на които се е потвърдило, че именно при избрания ъгъл и дълбочина от 20 см техните дискови брани са най-високо ефективни.
 • Стъпка 3 – Дискуване
  След като сте минали през закачането на браните за трактора вече може да започнете да дискувате вашата земя. За целта направете една бразда и след това обърнете трактора и така докато обработите цялата почва. Вие сами ще видите как големите буци пръст останали след орането на плуговете буквално изчезват. Ако имате максимално ситно да дискувате почвата можете да минете с дисковите брани цялото поле два или три пъти.
 • Стъпка 4 – Фина обработка
  За още по-фина обработка можете да използвате и грапа, която да закачите след трактора и да обиколите отново терена. Така почвата ще бъде още по-фино обработена.

Следвайки тези 4 изключително лесни стъпки и избирайки дискови брани MASS вие няма да имате никакъв проблем с обработката на вашата почва, макар и да ви се налага да правите това за първи път, защото ще имате един наистина незаменим и високо ефективен помощник.

За статията:
Как да използваме дискови брани?
Заглавие:
Как да използваме дискови брани?
Описание:
Дисковите брани намират широко приложение в земеделието и градинарството, където се използват за обработка на почвата. Следвайки тези 4 изключително лесни стъпки и избирайки дискови брани MASS вие няма да имате никакъв проблем с обработката на вашата почва.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: