Ако планирате да монтирате картина или закачалка на стената, то за целта е много вероятно да се наложи да използвате дюбели. „Добре, но какви точно?“ със сигурност е въпроса, който в този миг ви минава през ума. Разбира се избора на подходящите дюбели е трудно предвид голямото разнообразие от видове. И все пак ако вашата стена е от гипсокартон ще трябва да използвате дюбели за гипсокартон, ако е тухла можете да използвате и класическите.

Монтаж на дюбели

В случай, че до сега не сте работили с дюбели, тук ще споделим с вас някои специални инструкции при монтажа на дюбели в стената.

Вземете нивелир

Решете къде иска да поставите вашата закачалка и с помощта на нивелира маркирайте къде искате да бъдат двете дупки, като се стараете те да бъдат в една права.

Направете дупки

Пробийте дупки с помощта на свредло, но внимателно изберете размера му така, че дупката да не бъде по-голяма от размера на дюбела.

Поставете пластмасовите дюбели

Натиснете ги в стената с пръсти докато не влязат нацяло и главата им не се изравни с повърхността на стената.

Завийте винта

След като дюбела е поставен в стената трябва да завиете винта в него с помощта на отвертка. Завивайте докато не стегнете здраво винта към стената. Не се притеснявайте, че винтовете може да се разхлабват и да паднат, тъй като това е почти невъзможно.

Попълнете грешките си

Ако сте направили повече или грешни дупки ще трябва да ги запълните, защото едва ли искате да имате излишни дупки по стената. Ако пък сте направи по-голяма дупка, но трябва точно на това място да поставите дюбела най-добре ще е да запушите дупката с помощта на шпакловъчен комплект. В него има специална паста, която се използва за попълване на малки вдлъбнатини, дупки и други незначителни щети по стената.

Както виждате монтажа на дюбелите е изключително лесен особено, когато знаете точно какъв вид да използвате. С различните модели можете да се запознаете на http://itt.bg/bg/продукти/крепежни-елементи/дюбели и да изберете подходящите за вашия предстоящ проект.