Телешкото месо може да бъде приготвено по най-различни начини. Основната идея на днешната ни статия е да ви научим как да приготвите крехко телешко, било то варено или печено такова.

(Варено) За да стане крехко телешкото месо при варене сложете във водата 1 ч.л. захар и до две супени лъжици ракия или друг твърд алкохол. Варете продължително!

(Печено) Нарежете телешкото на филийки, накиснете го в марина от твърд алкохол и лъжица захар и оставете да престои за известно време. След това го поставете в плик за печене и сложете във фурната.

Има вариант да за леко запържване на месцето от всички страни и след това печене на бавен огън. Заливайте месото с гореща вода или бульон.

Забележки:

  • Не използвайте студена вода за заливка защото така телешкото ще стане твърдо и ще загуби вкусовите си качества.
  • Не солете месото предварително. Използвайте сол на вкус след изпичане на ястието.

Вижте и други кулинарни трикове за приготвяне на телешко, птиче или свинско месо. Не забравяйте и стотиците рецепти, които сме публикували на нашите страници. Сгответе вкусно за цялото семейство и донесете усмивки по лицата на любимите ви хора.

Скоро очаквайте още съвети от Sgotvi.com, а до тогава ви желаем всичко хубаво и много успехи в готварството и домакинската работа.