Широките рамене не са недостатък, който трябва да ви съсипва настроението. Но ако мислите по този начин, никога няма да успеете да се възползвате от плюсовете на това. Всъщност, знаете ли че широките рамене означават и показват силен и борбен дух, и вдъхват респект? А с подходящите дрехи можете едновременно да намалите широчината им и да изглеждате по-женствени и нежни. Само трябва да следвате изброените по-долу правила.

Деколтето, на което можете да се спрете, ако сте с широки рамене е V-образното или да търсите дрехите с едно рамо. Тънките презрамки ще добавят твърде много плът в горната част на тялото ви и ще увеличат още повече ширината. Освен това, когато си избирате блузи в магазина трябва да избягвате такива с много пайети, капси и орнаменти в горната част на тялото. Блузите, подчертаващи талията ви са подходящи само, ако са по-дълги и се разширяват надолу.

Роклите, които може да търсите, трябва да добавят обем в долната част на тялото ви, тъй като това ще балансира раменете ви. Използвайте възможността да покажете краката си като се спрете на по-средни дължини и такива над коляното.

Колкото до панталоните – тъй като разбрахте, че търсим начини да привлечем вниманието към долната част на тялото, то панталоните могат да бъдат в цветни принтове и текстури, а също така да подчертават краката ви. Кройката, на която можете да разчитате е леко разкроена надолу, за да създаде баланс с горната част на тялото. Това съвсем не означава обаче, че трябва да се сбогувате с впитите дънки, които обожавате. С една по-дълга и права туника ще можете да постигнете необходимия баланс.

В областта с полите отново най-важното е да търсите баланса. Полите могат да бъдат леко разкроени или пък да създадете своеобразна фигура на пясъчен часовник с тясна пола – молив, която се разкроява в края си. освен всичко друго тя е и изключително актуална и женствена дреха. Обикновената пола-молив можете да носите само ако я комбинирате с подходяща прибрана блуза или със сако отгоре.

Относно саката трябва да внимавате много! По принцип те са разширяващи раменете, а ние търсим обратния ефект. Ето защо можете да се спрете на сака, които нямат подплънки на раменете и имат някакъв акцент в долната си част, около края на ръкава. Разширяващият се надолу след талията край на сакото също е подходящ за вас.

Винаги, когато носите сако, го носете разкопчано и ако е възможно подчертайте талията си с колан отдолу върху блузата, която носите. В магазин Елмайра може да откриете интересни предложения. Непременно хвърлете един поглед при тях!