Хайде да си го кажем – онлайн запознанствата в днешно време стават все по-популярни. Причините? Ами твърде много работим и нямаме време да излезем с някого, чувстваме се пренебрегнати и самотни, или ни се струва тръпка да си пишем с непознати, или това е нашия начин да се забавляваме… Всеки си има своя причина. Тук не говоря за интернет – маниаците, а само за тези, които предпочитат да срещнат партньор на по-необичайно място. Например в сайт за запознанства.

В мрежата всичко е лесно и просто. Въпреки постоянните съмнения, че човекът отсреща може да не е реален, истината е, че той може да ви се представя такъв, какъвто не е, но със сигурност какъвто ИСКА да бъде. А това вече изпраща позитивно послание като това: „Ей, виж ме! Аз НЕ СЪМ идеален, но много ми се иска да бъда ИДЕАЛЕН ЗА ТЕБ!“. Защото въпреки сложния живот, който живеем, всеки от нас дълбоко в себе си копнее да бъде една идея по-добър, по-забавен, по-успешен, по-харесван. Иска да се промени заради някого. Защо този някой да не си ти? Макар и закачливо заглавието на сайта http://dali-si-ti.eu  е специално избрано, за да поощри вярата ви, че хубавото винаги предстои и никога не е късно да запълниш празнотите в живота си. Надяваме се да погледнете напълно сериозно на това, въпреки намигванията тук-там в сайта. Мислите ни са енергия и общата позитивна енергия на много хора може да върши чудеса. На това и разчитаме.

Разбира се, когато се запознаваш в нета не е невъзможно да се представиш за друг. Но обикновено това се практикува от неуверени в себе си хора, неспособни да отличат истински ценното и като изопачават истината,  те сами се лишават от  възможността да срещнат подходящия партньор. Статистическите данни показват, че около 10 % от мъжете и жените лъжат за външността и годините си и под 4% за това, което наистина искат. Затова първото и най-важно нещо е да знаем какво точно търсим и с каква цел.

Този сайт предоставя многобройни възможности да преценим кой партньор е подходящ за нас. Подбрали сме критерии, които позволяват най-плътно да сбъднете идеалната си представа за партньор.

За вредите от интернет запознанствата се говори много. Да не забравяме обаче, че се касае за хора над 18 г., които правят свой съзнателен избор, така че отговорността остава лична.

Нека сега поговорим за ПОЛЗИТЕ от сърфирането ви в мрежата с цел намиране на партньор.

Четири са факторите, които засилват обаянието на онлайн запознанствата. Това са въображението, взаимодействието, достъпността и анонимността. Всяко от тях поотделно и всички заедно те събуждат фантазиите ни и ни карат да се чувстваме свободни от предразсъдъците, с които е пълно ежедневието ни. Независимо дали сме обвързани или неангажирани в даден момент от живота си всеки от нас има нужда от близост, съчувствие или от глътка въздух. Това е все едно да караш петнадесет годишен автомобил, но да мечтаеш за Ферари или поне за един драйв-тест с него. И това не се отнася единствено за обвързани или само за секса. Онлайн запознанствата ви дават точно фантазията, която ви е нужна, за да преживеете следващото предизвикателство в живота си, следващия ден, следващото препятствие. Затова е добре да се впуснете в тях точно като в игра и да им се насладите без комплекси и чувство за вина. Никой не знае какво може да се случи…

Тези запознанства предлагат съвсем нов тип отношения, които изследователите  на връзките онлайн наричат дистанцирана обвързаност. Това е съвременната версия на традиционната романтична връзка, нещо като – хем си с мен, хем не си. Означава, че други ангажименти и физическата разделеност дистанцират партньорите, но интензивните емоции поддържат силната обвързаност помежду им. И това в крайна сметка се оказва приятен и печеливш ход и за двамата. Защото – нека бъдем искрени – днешните хора в много случаи имат чисто емоционален страх от обвързване. Ако се получи – чудесно, продължавате напред, ако не – има многобройни варианти. Но запомнете! Винаги имате право на избор.

Така че – забавлявайте се. Намерете своя човек! Започнете  своята романтична история СЕГА! И непременно я разкажете на другите!