Ако сте опитвали жива бира в бирарии и заведения, то със сигурност знаете, че тя притежава прекрасен вкус и е много ароматна. Това, което не знаете обаче е, че можете да си произведете жива бира у дома. Бързаме да Ви успокоим, че не е нужно да купувате скъпо оборудване и да чакате с месеци, за да опитате от пенливата течност. Как точно се прави бирата четете по-долу.

Какво е комплект за жива бира?

Днес всеки може да се превърне в пивовар, след като си закупи комплект за жива бира. В този комплект има всичко необходимо, за да постигнете страхотен краен резултат. В кутията са включени мини буренце за ферментация на бира и специална регулаторна клапа. Добавени са всички нужни съставки за варенето на течността, ще намерите още рецепти и инструкции.

Разбира се, вие можете да изберете вашия комплект за жива бира, според вкуса си. Пивото се прави до 7 дни, като в тях влизат 5 дни за ферментация и 2 дни за избистряне на бирата. След като мине този период вече можете да поканите съседа или да почерпите семейството си с този уникален еликсир. Това е и най-лесният начин за направа на жива бира в домашни условия.

Защо живата бира е по-хубава от комерсиалната?

Живата бира се отличава със своя леко мътен цвят, наситен вкус и аромат. Пенливата течност се прави от подбрани съставки, които повечето производители на масова бира, не слагат заради високата им цена. С други думи Вие си правите питие за душата, така както си го представяте, и така както искате. Всичко това се постига за 1 седмица с един обикновен пивоварски комплект.

Тук трябва да уточним, че разпространените комплекти за правене на жива бира, Ви предлагат да произведете 5 литра от напитката. Ако обаче искате да бутилирате бира и да създавате по-големи литражи, ще трябва да си закупите професионална апаратура, с която да варите бирата и да я оставите да ферментира за по-дълъг период. Все пак имайте предвид, че един наглед обикновен комплект за жива бира, може да бъде прекрасен подарък за ваш приятел, близък или роднина.

За статията:
Заглавие:
Как да си направим жива бира?
Описание:
Какво е комплект за жива бира? Защо живата бира е по-хубава от комерсиалната? Знаете ли, че можете да си произведете жива бира у дома...
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: