Ако някой ви каже, че да правите снимки на деца е лесно, не вярвайте на този човек за нищо. Явно никога не се е занимавал с кадри на деца.

В противен случай щях да знам, че в детската фотография има много по-проблемни моменти, отколкото при възрастен.

Помните ли себе си като дете? От раждането?

Разбира се, че не. Спомените са доста сложни, те обичат да изчезват точно когато това е най-малко необходимо.

Прочетете статията и сватбен фотограф в София!

Децата растат бързо и в очите на своите родители, баби, дядовци и други многобройни роднини – така като цяло със светкавична скорост.

И как искате да запомните най-важните моменти от живота на детето: първата усмивка, първият смях и как то първо е направило малка, несигурна стъпка.

Човешката памет не е перфектна – и дори майка, която не е напуснала бебето от раждането му, няма да може да запомни всички най-забавни моменти. Но аз също искам да споделя спомените си!

Най-добрият начин да уловите живи емоции и цветни спомени е чрез фотографията.

Снимах малки модели, така че знам от първа ръка как да заснема добър кадър, когато детето е хиперактивно и какво да правя, ако детето е палаво и отказва да прави снимки.

Занимавам се с храна дълго време и не снимам деца, а единственият малък модел в живота ми е синът ми.

Направих тази снимка заедно със сина си за практически урок в курса ми за начинаещи фотографи „Снимка от А до Я. Ръководство стъпка по стъпка“

Но аз като никой друг разбирам отлично проблемите, пред които са изправени амбициозните детски фотографи.

Затова в тази статия ще ви кажа какво трябва да направите, за да направите фотосесията на детето перфектна.

Професионалният сватбен фотограф винаги е на мода!

Как да снимате, така че в резултат да получите кадри, които ще се възхищават и докосват от всички роднини, не само сега, но и години по-късно, когато вашето пораснало дете ще ги покаже на децата си.

Технически характеристики на снимането на деца

1. Избор на обектив
Обективите са разделени на три вида: широкоъгълен, портретен и телефото. Изборът на обектив зависи от това какъв кадър искате да получите накрая.

Широкоъгълните лещи се използват най-често за интериора и природата и е силно обезсърчено да се използват за хора. Ако вашият обектив има фокусно разстояние по-малко от 35 мм, това е просто широкоъгълен. Сменете обектива или завъртете пръстена за мащабиране на по-голяма стойност.

Портретният обектив започва с фокусно разстояние 35 мм и до 90 мм. Това е най-доброто фокусно разстояние за портрети и следователно за деца.

Ако например имате обектив с фокусно разстояние 17-55 мм, тогава не се колебайте да увеличите увеличението до 55.

Няма смисъл да купувате телефото обектив специално за снимане на деца. Най-често се използват от репортажни фотографи и за снимане на природа, диви животни. Тези. където е възможно да се стреля от голямо разстояние.

Ако нямате камера, а имате само мобилен телефон, опитайте се да не снимате големи. По-добре оставете малко място около ръбовете и след това рамка във всеки редактор.

2. Експозиция
Въпреки че препоръчвам да използвам само ръчен режим за снимане в моя курс за начинаещи фотографи, най-удобно е да снимам деца в режим с приоритет на затвора, защото децата не седят неподвижни и е изключително трудно да се предскаже следващата им стъпка.

Най-добрият вариант би бил да зададете скорост на затвора на 1/100 от секундата или по-къса (1/200, 1/400 и т.н.), а останалите стойности, като диафрагма и скорост на затвора, могат да бъдат поверени на автоматичната камера.

По-ниските скорости на затвора ще замъглят рамката.

Използвайте и серийно снимане, когато детето е особено активно. След това можете да изберете най-успешния от всички снимки.

За статията:
Как да снимам деца: Съвети за перфектна фотосесия
Заглавие:
Как да снимам деца: Съвети за перфектна фотосесия
Описание:
Най-добрият начин да уловите живи емоции и цветни спомени е чрез фотографията. Технически характеристики на снимането на деца.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: