През 2012 г. Google Места промени името си на Google Local. В случай, че сте местен бизнес с физическо местоположение, вие ще искате да имате регистрация там. По същество това ще бъде Google+ страница, която ще позволява на клиентите и потребители ви да оставят мнения. Вие нямате нужда от никакви специални умения, за да направите страница на бизнеса си. Освен това, благодарение на това малко усилие, ще се радвате на повече нови потребители.
В момента, в който усетите някакви затруднения, винаги можете да се обърнете към Google+ Help. Информацията там е представена на много достъпно ниво и ще можете да подобрите локалното търсене на фирмата си.

Начални стъпки в локалното търсене

Направете едно от любимите на всеки неща – потърсете се в Google. Вероятно ще се появи страница с вашата фирма. Ако все още не сте го направили, вие можете да „претендирате за страницата”. Надписът изглежда така: ‘claim this Page’. Това е първата стъпка в издигането ви в локалното търсене.

Възможно е да не се появява страница с името на вашата фирма. В този случай вие трябва да следвате няколко съвсем прости стъпки на регистрация. Изберете категория ‘Local Business or Place’. След това ще трябва да попълните задължителните данни: име на фирмата, адрес и телефон. Тази информация дава необходимото на търсачката, за да ви класира в локалното търсене.

Поставете бизнеса си на картата

Това може би е малко по-голямо предизвикателство и ще ви отнеме повече време. В случай, че се затруднявате да попълните физическия адрес на бизнеса си на картата, можете да използвате Google Business Verification Help. Това ще се отрази много положително на локалното търсене за вашия бизнес. Не бива да отлагате регистрацията.

Дилемата с няколко локации

Как да процедирате, ако управлявате фирма, която има повече от една локация? Това не е проблем по отношение на локалното търсене. Дилемата ви има лесно разрешение. Много специалисти, които се занимават със SEOоптимизация, биха ви препоръчали да направите страница за всеки различен физически адрес на работата си. Да речем, че имате магазини. Добре е клиентите ви да виждат различните адреси в случай, че искат да ви посетят. Това ще се отрази добре и на локалното търсене за фирмата ви.

Ако се занимавате с бизнес, който предлага услуги, и локациите ви са на няколко места в града, можете да използвате същия подход. Вие можете да възложите поддръжката на тази страница на мениджъра на обекта. Това ще подпомогне локалното ви търсене наистина много.

Избор на съдържание за локалното търсене

След като вече имате регистрация, време е да помислите за съдържанието. Добре е да се опитате да ангажирате своите потенциални клиенти. Локалното търсене разчита именно на конкретната информация за мястото. Помислете какви въпроси биха могли да имат вашите клиенти. След това просто ги снабдете с информация. Използвайте всички възможности, които ви се предоставят. Качете снимки и намерете начин да поощрите потребителите да оставят мнения за вашия продукт или услуга. Това е една от опорните точки, на които разчита локалното търсене. Освен това тази услуга на Google дава възможност на потребителите да оценяват продуктите и обслужването ви със звезди.