Ако искате да опознаете някого, погледнете входната му врата. От ранната Китайска философия до древногръцката архитектура, входът на различните жилища е разкривал много за характера на обитателите. В днешни дни това важи с пълна сила и ето каква е символиката на различните стилове.

Да виждаш червено: Червеният цвят на вратата е много характерен за фън шуй. Според философията, червената врата привлича положителна енергия. Американските входни врати в алени нюанси са показвали кои домове са гостоприемни и уморените пътници могат да останат да пренощуват. Стилът на вратата е доста впечатляващ за семплите цветове и решения за външния вид на жилището. Ако вашата врата е такава, вие сте енергични, изпълнени с живот и гостоприемни, но не смеете да рискувате – стремите се да привлечете всичката позитивна енергия към вашия дом.

Портали, съобразени с домашните любимци: Стилът тук е простичката изисканост от късния XIX-ти век. Цветовете са обикновено тъмни и неутрални, за да подхождат на всеки цвят боя. Тайната обаче е, че вратата е специално проектирана, така че нашите четириноги приятели да могат да проверяват кой е пред нея. Ако това е вашият стил, вие сте щедри и мили до безкрайност, но все пак не позволявайте измамници да се възползват от добродушния ви характер.

Бъркоч от стилове: Това е една особена категория за неокласическия градски вид. Смесиците от разнообразни цветове са типично скандинавски. Докато бялото е цвета на чистотата и неутралността, розовото е малък акцент за пламенни емоции. Този стил врати избират сложните личности, които обмислят внимателно всичко, дори и най-обикновените въпроси.

С увереността на Средния Изток. Входните врати са шарени и пълноцветни като в сън. Все пак те са и напълно традиционни, спазвайки обичаи отпреди милениум със своите детайлни рисунки. Това е и отличителен белег на класическата мароканска архитектура. Ако това е вашият стил, вие харесвате реда, имате дружелюбен характер, също така много обичате и ментов чай.

Животът е като отворена книга.

Стилът на входните врати може да е сбор от изчитени линии, големи стъкла – част от модернистичното движение на XX-ти век. Характерен е за свободомислещите, дружелюбни хора, които не се притесняват да посрещнат доставчика на пица по домашни чехли.

Изкуството на компромиса.

Цветът е несъмнено сив и символизира знание и достойнство. Тъй като е смесица от бяло и черно, сивото е нюансът на компромиса. Този стил се е развил през XVII-ти век в Холандия и е станал често срещан в ранните Американски жилища. Той е присъщ на традиционалистите.

Величие за входната врата.

Цветът е от особено значение тук – той е черен и символизира сила и власт, особено когато е ограден от бели нюанси. Стилът има елементи от неокласическата архитектура, така популярна през края на XVIII-ти и началото на XIX-ти век. Хората, които избират черни врати, са със силна воля, но изискани и винаги държат финансите си под строг контрол.

А вие открихте ли на кой тип прилича вашата врата?