Или как да се сдобием с „всичко“, докато търсим дамски чанти онлайн…

Когато търсите дамски чанти онлайн, вероятно не се надявате да намерите „всичко“. Е, в такъв случай може би ще се изненадате да разберете, че всъщност е доста лесно да се снабдите с аксесоар, който да казва на света – „Аз имам всичко.“

Това е така наречената чанта „It”.

Името произлиза от израза „having it all”, който се превежда като „да имаш всичко“. Тя е символ на социално положение и просперитет. Ако през двадесетте години на миналия век такъв символ е бил дългият перлен гердан, а през педесетте – коженото палто, от деветдесетте насам – символът на материален просперитет е чантата.

Сред най-известните „It” чанти са Baguette на Fendi, найлоновите раници на Prada, Paddington на Chloe, Kelly  Hermes (наречена на Грейс Кели), Jackie на Gucci – наречена на Джаки Кенеди. Те биват разпродадени преди още да достигнат магазините.

Оказва се, че именно аксесоарите, а не дрехите отговарят за голямата част от печалбите на луксозни стоки. До голяма степен това се дължи на факта, че всички жени, могат да ги носят – независимо от това дали са високи или ниски, блондинки или брюнетки. Един размер пасва на всички. Това позволява на всяка жена която може да си купи чантата да се идентифицира с богата и преуспяла личност.

Навярно вече сте разбрали, че няма само една чанта „It“. Това е просто най-модерната и популярна чанта за даден период от време, тази която носи нещо ново.

Коя е чантата “It” на момента?

Няколко са претендентите, но сред тях изпъква един тоут на Celine. Той може да бъде видян в ръцете на знаменитости като Ким Кардашян. Голям е и има нестандартна специфична форма. Магазин за дамски чанти онлайн GlazyShop предлага модел вдъхновен от тази известна чанта, а именно – екзотична чанта Celine.