Колко тежат бетонните покривни керемиди?

Благодарение на материалите, които участват в производството на бетонни керемиди – цимент, пясък и вода – те са значително по-тежки от глинените керемиди. Теглото варира в зависимост от производителя, но обикновено тежат над 70 кг на м².

Когато собствениците на жилища или предприемачите претеглят предимствата и недостатъците на видовете керемиди, следва да бъде обърнато внимание на поддържащата конструкция отдолу. Това особено важи при избора на бетонни керемиди. Това е така, защото бетонът има по-висока степен на абсорбция на вода, така че силните валежи ще увеличат общото тегло на конструкцията.

Какъв е минималният ъгъл за бетонни керемиди, при който покривът остава водонепроницаем?

Производителят ще предостави цялата техническа информация относно този ъгъл за керемидите, които сте закупили. Това е от решаващо значение. Причината е, че поставянето на керемиди под препоръчителния минимален ъгъл вероятно ще доведе до по- голямо излагане на дъжд и вода. А това може да доведе до скъпо струващи ремонти в дългосрочен план.

Като общо правило минималният ъгъл за керемиди е 15°, като той е намален спрямо първоначално препоръчителното ниво от 20°. Освен това има някои налични керемиди, които могат да бъдат положени до 10°, въпреки че те не се използват твърде често.

Колко струват бетонните покривни керемиди?

Въпреки че съществуват редица причини, поради които бетонът е станал доминиращ материал на пазара, цената вероятно е фактор номер едно. Това с особена сила важи за разработчиците при изграждането на множество нови имоти. Причината е, че те работят с материали, които трябва да отговарят на много условия, като бюджетът обикновено е решаващ за много от направените избори. В резултат на това собствениците на жилища, които си мислят да сменят керемидите на покрива за увеличаване стойността на жилището си, ще изберат най-вече керемиди, които да отговарят на собствените им лимити за разходи.

Бетонните керемиди могат да бъдат до 50% по-евтини от глинените. Все пак това зависи от типа, с който се сравняват. Това също означава и, че бетонните керемиди ще бъдат много по-евтини от ръчно направените глинени керемиди, като същевременно са с около 10% по-евтини от машинно направените.

Ако нямате опит в поставянето на керемиди, разходите биха могли бързо да се увеличат. Ако закупите по- евтини бетонни керемиди и не използвате професионална компания за поставянето им, може наистина да спестите доста пари. Въпреки това, без съответния опит, е лесно да се натъкнете на проблеми, които могат бързо да увеличат общите ви разходи. Това в крайна сметка би могло да ви доведе до значително оскъпяване.

За статията:
Какво трябва да знаем за бетонните керемиди
Заглавие:
Какво трябва да знаем за бетонните керемиди
Описание:
Благодарение на материалите, които участват в производството на бетонни керемиди - цимент, пясък и вода - те са значително по-тежки от глинените керемиди.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: