Не е тайна, че всички искаме да имаме красива кожа с младежки вид. Затова и не малко от нас се подлагат на различни разкрасителни процедури, надявайки се да постигнат така мечтания вид. Много са и дамите, които избират да се сдобият с козметика, която обещава мигновени и впечатляващи резултати.

Красивата кожа е здравата

Трябва да знаем обаче, че в основата на красотата на нашата кожа е нейното здраве. Когато тя е в добро състояние, това неизменно се отразява и на външния вид. И тук отново стигаме до момента, в който всеки намира своя начин да постигне по-добро здраве на кожата, съответно пак се избира между многобройните козметични процедури и редицата кремове, серуми, ампули, лосиони и др.

Почиствайте я всеки ден

За да подобрим здравето на кожата си обаче, най-напред трябва да се погрижим тя да е чиста. Всеки козметик ще ви каже, че почистването на лицето е напълно задължително всеки ден. Сутрин и вечер кожата трябва да се чисти, като за това има редица методи – с измиващ гел и топла вода, с мицеларна вода, с тоалетно мляко и др.

Веднъж месечно правете дълбоко почистване

Освен този ежедневен ритуал, трябва да се подлагаме на дълбоко почистване средно веднъж месечно. С него се отстраняват всички замърсявания, натрупани в порите, които е невъзможно да се премахнат по предните начини. Изчистват се черните точки, комедоните, остатъците от грим и изобщо всички нечистотии, които иначе не могат да се махнат.

Решаващо за това дълбоко почистване е кожата да е правилно подготвена за него. Това включва отварянето на порите, размекването на въпросните замърсявания и на горния слой мъртви клетки. Най-добрият и професионален начин за тази подготовка е като се използва пароозонатор. Това е един от най-масовите уреди в салоните за красота. Той произвежда плътна струя пара, която се насочва към лицето на клиентите. Има и модели мини пароозонатори, основно предпочитани за домашни условия. Горещата пара има силата да отваря порите и да оставя кожата напълно подготвена за дълбоко почистване. Нейното действие съвсем не се изчерпва дотук. Тя спомага за кръвообращението в кожата и за регенерацията на клетките. Всичко това я прави неизменен помощник при редица разкрасителни процедури. Много от пароозонаторите имат и функция за озон, която е известна със своя дезинфекциращ ефект.

Не забравяйте, че както за всяка козметична терапия, така и тук, за да бъде ефектът добър, трябва да разполагате с качествени уреди. Ако сте избрали да почистите кожата си в дълбочина, изберете пароозонатор, който ще е достатъчно качествен и функционален, за да извършите безпроблемно процедурата.