Епилацията с кола маска си остава един от най-честите и ефикасни методи за епилация. В следствие на процедурата кожата остава гладка за продължително време, косъмчетата изтъняват, стават по-редки и израстват по-бавно.

Разбира се, както при всяка разкрасителна процедура и тук има различни фактори, с които трябва да се съобразим. Един от тях е дължината на косъма. Прието е, че оптималната дължина е 6 милиметра. Причината е, че ако е по-къс косъмът няма да може да се захване и издърпа, а ако е много дълъг има опасност да се скъса през средата и така да не се отскубне целият. Съществуват различни видове кола маска и ленти, за които се твърди, че биха отстранили дори и по-къси косъмчета.

Неизменно условие, за да бъде процедурата ефикасна, е да разполагате с качествена кола маска. Съществуват разнообразни видове. Изберете такава, която е най-добре съобразена с вашата кожа, окосмяване и желан ефект.

За да бъде епилирането максимално ефективно, е добре да се спазват няколко последователни стъпки…

Стъпки за ефективно епилиране:

Ексфолиране

Препоръчва се в деня преди кола маската да ексфолирате кожата на зоните, които ще третирате. Така ще премахнете мъртвите клетки и ще помогнете на восъка да се прикрепи и по-добре към косъмчетата.

Вземете душ или вана

Желателно е да вземете душ или вана преди процедурата. Топлата вода ще омекоти космите и ще отвори порите. Така отстраняването на окосмяването ще е по-ефикасно.

Загрейте кола маската

Кола маската трябва да бъде загрята до определена температура – тя не трябва да е твърде гореща, нито да не е достатъчно затоплена и да не полепне. Когато я нанасяте върху кожата, трябва да усещате приятна топлина, в никакъв случай не трябва да пари. Най-добрият начин за затопляне е да използвате нагревател за кола маска. Те достигат и поддържат перфектната за процедурата температура.

Същинска част

Колата маската трябва да се нанесе по посока растежа на косъма. Притиснете лентата върху зоната, където сте нанесли продукта. Издърпайте рязко в противоположната на растежа на космите посока. Докато издърпвате, придържайте кожата опъната с другата ръка.

Накрая нанесете олио или лосион за след кола маска, за да успокоите кожата. И най-важното – радвайте се на красива и гладка кожа.