Вие си лежите покрити с чисти чаршафи, наоколо звучи тиха и отпускаща сетивата ви музика и ви помага да се потопите в усещанията, които ви предстоят. Миризма на сладък градински чай изпълва стаята и вие чувате нежен звук от масажното олио, което се затопля в ръцете на масажиста. Болките и напрежението в претоварените ви мускулите имат нужда да бъдат докоснати от ръцете му. След масажа на цяло тяло се чувствате като преродени, а тялото ви е заредено с нови сили за живот. След тези 60 минути проблемите ви са изгубили своите сиви очертания и сякаш магическа пръчка ви е докоснала и сте получили неизмеримо облекчение.

Но какво всъщност се е случило с вас през този 1 час масаж, освен изгонването на неприятностите от деня надалеч? Може ли неговото нежно докосване да помогне на тялото ви да се възстанови след тежка контузия или травма? Може ли според вас, масажът на цяло тяло да има благоприятно влияние върху съня, храносмилането и настроението ви?

Ние ви отговаряме на всички ваши въпроси с „Да” и ви предоставяме доказателство за нашето твърдение.

Масажът е бил лечебно средство и се е практикувал в продължение на хилядолетия. Докосването е естествена човешка реакция към болката и стреса, и е изява на състрадание и подкрепа. Помислете си когато се ударите някъде, каква е вашата първа реакция, да разтриете удареното място, нали? Още в древността лечителите по целия свят инстинктивно и независимо разработват голям спектър от терапевтични техники използващи докосване. Някои от тях се употребяват и до днес, и с основание.

Днес ползите от масажите техники са доказани научно. Те варират от лечение на хронични заболявания и увреждания до облекчаване на нарастващото напрежение и стрес, породени от съвременния начин на живот. Масажът прави повече от това да отпусне тялото и ума на човека, по време на него се случват специфични физиологични и психологически промени, когато той се използва като превантивна терапия, а не като лукс. Благодарение на него вие не само ще се почувствате добре, но той може да излекува и причината за вашето заболяване.

Последиците от стреса

Според експертите виновник за до 90% от заболяванията на човека е стресът.
Масажът на цяло тяло е това, което може да ви помогне да се отпуснете и да се преборите със стреса. Физическите промени, които настъпват в човешкото тяло под въздействие на масажа имат положителен ефект и могат да подобрят вашата ефективност в ежедневните ви занимания. Тъй като освен, че се увеличава релаксацията и намалява тревожността ви, масажът понижава кръвното налягане, увеличава кръвообращението, подобрява възстановяването след контузия, помага ви да спите по-добре и увеличава вашата концентрация. Също така той намалява умората и ви дава повече енергия, за да се справите в стресови ситуации.

Масажът на цяло тяло е невероятен еликсир за добро здраве, но той може да ви осигури и баланс на тялото и ума, чрез емоционален и духовен баланс, който да ви донесе истинска почивка и спокойствие.
Масажът е безспорно нещо прекрасно, когато терапевтът започва да ви масажира и отпусне затегнатите ви от стреса мускули, а неприятностите от изминалия ден все повече започнат да избледняват, но всеки трябва да знае, че това “лекарство” става по-добро с честотата на прилагането му.
За това не се колебайте повече, а си подарете 60 минути пълен релакс с масаж на цяло тяло в HBO Medical Support Center, където доказани специалисти ще прогонят стреса, напрежението и болката далеч от вашето тяло.

За статията:
Масаж на цяло тяло – враг на стреса и болката
Заглавие:
Масаж на цяло тяло – враг на стреса и болката
Описание:
Болките и напрежението в претоварените ви мускулите имат нужда да бъдат докоснати от ръцете му. След масажа на цяло тяло се чувствате като преродени...
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: