За много домакини уредите в дома имат само едно предназначение. Това обаче не е така и ако сте малко креативни може да създадете гениални решения.

Преди да сте взели крайно решение за изхвърляне на стара бяла техника от дома, научете как да я използвате по-рационално:

Микровълновата фурна може да има повече от едно приложение, колкото и странно да звучи.

Ето някои свежи идеи, които могат да са ви много от полза:

За да изстискате сок на лимон по-лесно, първо поставете плода в микровълновата печка и настройте на 30 секунди. По този начин плода ще омекне и много по-лесно ще се подаде на третиране.

За да направите топла грейка за нагревки, може да напълните пластмасово шише с вода в микровълновата. След като загрее водата в него, увиете в хавлиена кърпа и поставете на болното място. Подобна техника е много подходяща срещу синузит, а по-сходен начин може да се загрее и морска сол.

Разтварянето на захаросан мед може да се получи много добре, ако опитате с микровълновата печка. Вместо да поставяте буркана на котлон в тенджера с вряща вода, само махнете металната капачка и загрейте буркана, според големината и съдържанието захаросана мед.

Бадемите се чистят много по-добре, ако бъдат поставени във вряща вода за 30 секунди. Подобен похват е загряването им в микровълновата фурна на пълна мощност.

За отделяне на зелеви листа за сарми, поставете зелката за няколко минути в микровълновата печка. Направете й няколко разреза, предварително, за да отделите листата по-лесно, след загряването.

Млените подправки често губят аромата си, ако стоят на отворено. Бързо може да върнете аромата им като ги загреете в печката на микровълни. Достатъчни са само 10 секунди и ще са като току-що приготвени.

Портокалови и лимонени кори се сушат също толкова бързо и лесно в микровълнова фурна, колкото сами не сте си представяли. Вместо да търсите просторно, слънчево и проветриво място, поставете ги за 20 секунди в малкия кухненски уред. След като изстинат ще са по-крехки и сухи.