Кога косата ни показва, че се нуждае от балсам?

Много често смятаме, че косата ни не се нуждае от допълнителни продукти, за да изглежда и да се чувства добре. Мнението, че склонната към омазняване коса не бива да бъде допълнително обгрижвана, особено с балсами и маски е изцяло погрешно, тъй като тя също страда по определен начин и нейното състяние категорично го доказва.

Косата ни се нуждае от балсам, особено когато е дълга. Дългата коса е склонна към оплитане, което затруднява значително нейното разресване и стилизиране. Вероятно не знаете, че всяко агресивно разресване на оплитащите се краища води до накъсване и цъфтеж на косъма. Ако искате вашите коси да запазят своята дължина, блясък и мекота – използването на подходящ балсам за коса ще ви помогне да го постигнете.

Сухата и третирана коса най-недвусмислено ни показва, че заслужава допълнителни грижи. Независимо от нейната дължина, косата от този тип крещи за помощ и ние трябва да откликнем на нейния зов – незабавно. Изтощената коса не е красива коса, а всяка жена иска косата ѝ да буди възторга на околните. Затова забравете всички предразсъдъци, положете малко усилия и дайте на косата си това, което ще ѝ помогне да бъде здрава, лъскава, копринено мека и лесна за оформяне.

Как да изберем подходящия балсам?

Тук трябва да уточним, че думата ‘’Балсам’’ не е панацея за всяко състояние на косата. За да можете да отговорите на нейните нужди най-адекватно е необходимо да използвате подходящия за вашия тип коса балсам. Това означава, че ако косата ви е суха, вие трябва да изберете продукт с дълбоко хидратиращ комплекс, а когато страдате от прекомерно омазняване на скалпа – да изберете балсам, съобразен с особеностите на това неприятно състояние.

Друг критерий, който ще ви помогне да откриете правилния балсам за коса е чистотата на вложените в него съставки. На първо място е изключително важно да използвате продукт, който не съдържа вредни химикали и най-вече парабени. Парабените са химични съединения, производни на петрола, които могат, не само да увредят вашата коса, но и да причинят сериозни здравословни проблеми в дългосрочен план.

Продуктите, без съдържание на парабени са значително по-скъпи, но това не е причина да се отказвате от тях. Един качествен балсам за коса, съдържащ изцяло чисти растителни съставки ще ви помогне да подобрите състоянието на своята коса по-бързо и по напълно безопасен начин, а това означава, че парите, които сте похарчили не са пропиляни, а напротив – инвестирани са максимално разумно.

Защо е важно да избираме според марката на балсама?

Не всеки балсам ви предлага наистина това, което неговият производител обещава щедро върху опаковката. Някои марки балсами за коса могат да влошат драстично състоянието на косъма, докато други със сигирност ще ви помогнат да се сдобиете с косата, за която винаги сте мечтали.

Продуктите на италианската компания Savio са сред малкото, предлагани на пазара, които наистина съдържат абсолютно чисти растителни екстракти и етерични масла. Балсамът на марката, например залага изцяло на 100% чист екстракт от Алое, най-качественото маслиново масло, екстракт от био Шеа и масло от натурален пшеничен зародиш. Без парабени, изкуствени оцветители и аромати и с богато съдържание на най-чистите фито компоненти, балсамът за коса на Savio е продуктът, на който можете спокойно да заложите.